'ČOVJEK S ČOVJEKOM'

Video | SAMO U RIJECI Na Svjetski dan siromaha otiđite na kavu s potrebitima! Prijavite se za susret ‘čovjeka s čovjekom’ u petak na Korzu

„Čovjek s čovjekom“ – prilika za sve ljude dobre volje da se ‘susretnu s čovjekom’, otiđu na kavu s potrebitim. Građani se mogu prijaviti do srijede 15. studenog na broj telefona: 099 745 2125.

Susreti će biti u petak 17. studenog u terminima: 14, 15, 16, 17 i 18 sati.

Katolička crkva u nedjelju 19. studenog obilježava Svjetski dan siromaha. Papa Franjo ustanovio ga je prije 7 godina, a slavi se 33. nedjelje u godini. Riječka nadbiskupija i njezine karitativne ustanove taj će dan obilježiti s nekoliko događanja. U svojoj poruci za Svjetski dan siromaha, koji se ove godine slavi sedmi put, papa Franjo potiče vjernike da ne odvraćaju svoj pogled od onih koji su u poteškoćama, javlja Kanal Ri.

-”Govori da ne okrećemo lice od onih koji žive u ratnim zonama, od obitelji koje jedva spajaju kraj s krajem, ljudi koje se iskorištava na poslu i mladih koje se stavlja pod ultimativne imperative uspjeha. Živimo u vremenima koja nisu osobito osjetljiva na potrebe siromašnih. Kaže papa da su u našem vremenu pozivi na blagostanje i izobilje sve glasniji sa svih strana, to se promiče u medijima, dok se glasove onih koji grcaju u siromaštvu ušutkava, poručio je Ivan Dominik Iličić iz Dominikanskog samostana sv. Jeronima.

11 organizacija koje svakodnevno pomažu potrebitima u Rijeci taj će dan obilježiti s nekoliko događanja.U petak 17-og, organiziran je susret čovjeka s čovjekom ili pozovi me na kavu. U petak će se organizirati termini njihovih susreta od 14 do 18 sati a cilje je razbijanje predrasuda njihovim međusobnim druženjima i upoznavanjem uživo. Građani se mogu prijaviti na broj telefona 0997452125

Taj dan na Korzu će također biti postavljen štand od 10 do 18 sati gdje će se osim promotivnih materijala karitatvnih ustanova nuditi i ručni radovi korisnika ustanova.

Sam dan obilježavanja u nedjelju 19. studenog započet će svetom misom u katedrali sv. Vida u 11 sati nakon čega su svi siromasi pozvani na ručak u jedan riječki restoran gdje će s ostalim sudionicima uživati u ručku i pjesmi klape Reful, donosi Kanal Ri.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari