HOĆE LI SE IŠTA POKRENUTI?

Sanja Udović podsjetila ministra Filipovića: ‘Što je sa jamom Sovjak? Sanacija je prema ugovoru već odavno trebala početi’

Foto: Riportal

Kao nezavisna saborska zastupnica u Klubu socijaldemokrata Hrvatske, putem predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Sanja Udović, načelnica Općine Viškovo, uputila je pitanje ministru gospodarstva i održivog razvoja Davoru Filipoviću na temu sanacije Sovjaka.

Ugovor o EU sufinanciranju projekta sanacije vrijedan više od 50 milijuna eura potpisan je u srpnju 2018. godine, a projekt je trebao završiti 31.12.2023. Nakon provedenih postupaka nabave, kao novi datum kraja projekta definiran je 29.06.2026. godine.

S obzirom na novu dinamiku realizacije projekta i činjenicu da do sada nije ishođena ni prva građevinska dozvola, od ministra Filipovića traži odgovor na pitanje je LI osigurano daljnje financiranje projekta u novoj EU financijskoj perspektivi. Tražila je i da joj dostavi novi financijski plan vezano za sanaciju Sovjaka.

Podsjetimo, još prije godinu dana je trebala početi sanacija jame Sovjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari