KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Skupština PGŽ smanjuje broj članova; Ograničeni i iznosi naknada skupštinarima

Foto: Mateo Levak/Riportal

U četvrtak, 18. veljače održat će se 36. sjednica Županijske skupštine PGŽ, a zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera i ovoga puta bit će u dvorani opatijskog hotela Royal, najavio je na današnjem redovnom susretu s novinarima predsjednik ŽS Erik Fabijanić

Dodao je da je na dnevnom redu 27 točaka, između ostalih i odluka o usklađivanju statuta i poslovnika ŽS s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

Tim izmjenama skupština Primorsko-goranske županije više neće imati 45 već 41 člana, a limitirani su i iznosi naknada skupštinarima na maksimalnih 15.000 kuna godišnje.

To su, prema riječima Fabijanića, ujedno i najveće izmjene budući PGŽ obzirom na broj stanovnika i dalje ima pravo na dva zamjenika župana, kao i jednog predstavnika srpske nacionalne manjine.

Od ostalih točaka izdvojio je odluke o rasporedu decentraliziranih sredstava za zdravstvo, obrazovanje i socijalnu skrb te desetak točaka koje se odnose na upravljanje pomorskim dobrom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari