BORBA S KORONAVIRUSOM

STOŽER: U PGŽ je danas 58 novih slučajeva, 47 osoba više nije COVID-pozitivno

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti iznosi 698.

45 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 7 iz Crikveničko-vinodolske regije, 4 sa Liburnijskog područja te 2 iz GK.

Najviše novooboljelih osoba je u skupini radno aktivnih stanovnika 34, zatim 14 među mlađim dobnim skupinama, a 10 je oboljelih osoba starijih od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1491 uzorak briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas ponovno smanjio u odnosu na jučer, te iznosi 3.89%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas smanjen za 1 osobu u odnosu na jučer te iznosi 26.

Na respiratoru se nalaze 4 osobe, jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva, zbog rasta broja aktivnih slučajeva te manjeg pada broja hospitaliziranih, stagnira i iznosi 3.72%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari