Štrajkaški odbor 3. maja: ‘Idući tjedan bit će isplaćene minimalne plaće’

Nakon isplate minimalnih plaća, nadaju se i skoroj isplati razlike do punog iznosa

Iz Štrajkaškog odbora 3. maja izvijestili su u petak kako su im iz Uprave pulskog Uljanika potvrdili da će radnicima riječkog brodogradilišta idući tjedan biti isplaćene miminalne plaće, a oni se nadaju i skoroj isplati razlike do punog iznosa rujanskih plaća.

Naime, predstavnici Uprave Uljanika i Nadzornog odbora sastali su se u petak s radnicima 3. maja.

Član Štrajkaškog odbora 3. maja Boris Bučanac izjavio je kako je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić potvrdio da će idući tjedan u 3. maju biti isplaćene minimalne plaće, a da će ostatak do pune plaće moguće biti isplaćen naknadno.

“Zaključili smo da ipak postoje pozitivni pomaci u odnosu na bivšu Upravu Uljanika i da možemo u mirnijem tonu nastaviti komunikaciju”, kazao je Bučanac a prenosi Hina.

Minimalnu plaću osigurat će Uprava Uljanika

Dodao je da će minimalnu plaću za rujan osigurati Uprava Uljanika, putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina, a nakon nje radnici očekuju i minimalne plaće za listopad. Drugi dio, razliku između minimalne i pune plaće, osigurali bi brodovlasnici, a detalji zasad nisu poznati.

Član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić rekao je da je pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak jučer posjetio 3. maj i dao informacije u vezi sa željom države da 3. maj ne ode u stečaj, odnosno za opstojnost brodogradnje u Rijeci.

“Iz Ministarstva gospodarstva i Uprave Uljanika dobili smo čvrsta uvjerenja da će u programu restrukturiranja stajati da 3. maj mora biti samostalno brodogradilište, da se mora osigurati povrat pozajmice od Uljanika te da se započeti brodovi moraju dovršiti u 3. maju. Najvažnije je da 3. maj ne ostane bez posla i novca te da se radi na objedinjavanju svih službi unutar brodogradilišta, uz mogući pronalazak novog vlasnika”, rekao je.
Vijesti.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari