PRILIKA ZA STUDENTE

STUDENTI, PRIJAVITE SE! Danas raspisan natječaj za PGŽ stipendije

Foto: Mateo Levak/Riportal

Stipendije će se  isplaćivati u iznosu od 1.000 kuna mjesečno

“Danas je raspisan natječaj za dodjelu novih 17 stipendija studentima deficitarnih zanimanja, a 20 studenata i u ovoj akademskoj godini ostaju županijski stipendisti” jer su za to stekli sve uvjete, rekla je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare zamjenica župana Marina Medarić te ujedno pozvala studente da na mrežnim stranicama PGŽ pogledaju uvjete natječaja i prijave se ukoliko se školuju za jedno od 13 deficitarnih zanimanja.

Konkretno za akademsku 2020./2021. godinu to su kineziologija, strojarstva, geodezije, elektrotehnike, logopedije, farmacije, geografije, matematike, biologije, računalstva, fizike, socijalne pedagogije i  rehabilitacije.

Ove je godine za tu namjenu u proračunu PGŽ osigurano 370.000 kuna.

Stipendije će se  isplaćivati u iznosu od 1.000 kuna mjesečno. Ključni kriterij za dodjelu je upravo deficitarnost odabranog studijskog programa, a natjecati se mogu studenti koji imaju prebivalište na području Primorsko-goranske županije najmanje šest mjeseci prije raspisivanja natječaja, te oni koji su u posljednje dvije godine školovanja ostvarili prosjek ocjena od najmanje 3,00.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari