EVO KAKO JE BILO

Susret povodom hrvatskoga izdanja knjige “Diario diplomatico – Un fiumano a Roma”

U organizaciji Kluba Sveučilišta za 3. dob pri Sveučilištu u Rijeci održan je susret s dr. sc. Damirom Grubišom, sveučilišnim profesorom u mirovini i nekadašnjim hrvatskim veleposlanikom, povodom pripreme hrvatskoga izdanja knjige “Diario diplomatico – Un fiumano a Roma / Dnevnik diplomate – Riječanin u Rimu”.

Susretu su se odazvali, uz članove Kluba, pročelnica za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, bivši i sadašnji gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i Marko Filipović, kolege i suradnici iz diplomatskih, sveučilišnih i novinarskih krugova te građani.

Kako navodi izdavač knjige, čitalac ovog diplomatskog dnevnika ima privilegiju upoznati opise pojedinih gorućih pitanja, kako za talijansku, tako i za hrvatsku stranu. U knjizi autor prikazuje događaje i osobe s kojima se sretao tijekom svoje duge i uspješne diplomatske karijere. Dnevnik predstavlja važnu kariku u izgradnji mosta između dvije kulture, koje su višestruko upućene jedna na drugu ne samo povijesnim i političkim događajima nego jednostavno susjedskim odnosima.

Klub S3D pri Sveučilištu u Rijeci osnovan je Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci kao kontinuiranu stratešku programsku aktivnost Sveučilišta u Rijeci u cilju omogućavanja suradnje u akademskim aktivnostima s umirovljenim nastavnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari