IZVRSNA SURADNJA

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u Pazinu obilježen Dan Istarske županije

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na Svečanoj sjednici Županijske skupštine Istarske županije, održane povodom Dana Istarske županije u Pazinu.

Župan se u svom pozdravnom govoru osvrnuo na izvrsnu suradnju među dvjema regijama, kao i na sličnosti koje spajaju Primorsko-goransku i Istarsku županiju. Istaknuo je da je Istra uzor svima u Hrvatskoj po mnogočemu, a pogotovo u turizmu i poljoprivredi te je izrazio vjeru u nastavak uspješne suradnje.

Istarski župan Boris Miletić je istaknuo značaj 25. rujna za istarsku povijest te je ukazao na neizvjesnost uslijed energetske krize i inflacije. „Na čelnicima svih razina je sada još veća odgovornost u upravljanju zbog ograničenih financijskih kapaciteta, a potrebe nadilaze realne mogućnosti proračuna. Potrebni su nam suradnja i stabilnost, a građani očekuju oslonac, brze odluke i konkretna rješenja“, istaknuo je župan Miletić.

Dan Istarske županije, 25. rujna, slavi se u znak sjećanja na Pazinske odluke kojima je proglašeno pripojenje Istre Hrvatskoj. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca u Parku narodnog ustanka kod Spomenika žrtvama fašizma, a položila su ih izaslanstva državnog vrha, Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, te Istarske županije, grada Pazina i Saveza udruga antifašista Istarske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari