TERORISTIČKI NAPADI U PARIZU: Više desetaka ubijenih, u Francuskoj proglašeno izvanredno stanje, predsjednik Hollande zatvorio granice

Više desetaka ljudi ubijeno je u terorističkim napadima u petak navečer u Parizu, a došlo je i do otmice u koncertnoj dvorani u francuskom glavnom gradu, javili su francuski mediji.

U Francuskoj je proglašeno izvanredno stanje, predsjednik Francois Hollande zatvorio je granice, a policija je opkolila Pariz. Broj žrtva iz minute u minutu raste. Teroristi su napali tri lokacije u središtu grada.

“Moramo ostati jaki, pokorit ćemo ove teroriste!”, izjavio je Hollande u obraćanju javnosti.

Eksplozije su odjeknule u blizini stadiona u trenutku kada se igrala prijateljska nogometna utakmica između Francuske i Njemačke, na kojoj je bio i predsjednik Hollande, javio je Reuters.

pariz

Policijski helikopteri nadlijetali su stadion sjeverno od Pariza dok je Hollande žurno otišao u ministarstvo unutarnjih poslova kako bi upravljao situacijom. Policija je potvrdila da je došlo do pucnjave i eksplozije na stadionu, no ne i broj žrtava.

U koncertnoj dvorani Bataclan teroristi su ušli tijekom koncertna grup Eagles of Death Metal i počeli nasumično pucati iz kalašnjikova. Očevici prenose kako ima od 30-60 mrtvih, no ondje je 180 talaca. Iz dvorane povremeno odjekuju ekslopzije. Svjedoci koji su uspjeli pobjeći iz dvorane govore o napadu trojice mladih muškaraca kalašnjikovima koji je trajao više od 15 minuta i mrtvim tijelima. Prema svjedočenju jednog od nih, teroristi ubijaju jednog po jednog taoca.

Iako francuske vlasti još nisu potvrdile, uz talačku krizu i pucnjavu, dogodila su se dva napada bombaša samoubojica te jedan odvojeni bombaški napad.

Očevici kažu da je policija zatvorila četvrt u središtu Pariza gdje je, kako prenose mediji, naoružani napadač pucao u restoranu Petit Cambodge i ubio više ljudi.

Američki predsjednik Barack Obama osudio je terorističke napade u Parizu, poručivši kako će učiniti sve da pomognu Francuskoj.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović izrazila je nevjericu događajima u Parizu te dala podršku francuskom predsjedniku Hollandu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari