IZBJEGNITE KAZNU: Provjerite na kojim dionicama obavezno morate imati zimsku opremu (gume) na vozilu!

U vremenu od 15. studenoga 2015. do 15. travnja 2016. godine u primjeni je Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj („Narodne novine“ broj 145/13.), obavještavaju javnost iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Odlukom su određene dionice na kojima je za sve vrste motornih vozila (izuzev vozila Oružanih snaga RH), a bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, u navedenom razdoblju obvezna uporaba zimske opreme.

Na području Primorsko-goranske županije ova Odluka se odnosi na sljedeće prometnice:
A6 Čvorište Bosiljevo 2 (A1) – Delnice – Rijeka (čvorište Orehovica, A7)
D3 Karlovac – Rijeka (D8) – radi se o tzv. staroj cesti prema Karlovcu

Također, u spomenutoj Odluci naveden je popis svih zimskih dionica na koje se odnosi obveza uporabe zimske opreme.

Zimskom opremom za motorna i priključna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima, podsjećaju iz PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari