BROJ PREKRŠAJA U PADU

Tijekom 2020. u Rijeci “pauk” intervenirao 4.619 puta; Riječani za nepropisno parkiranje platili 4.189.692,86 kuna kazne!

Ilustracija: Mateo Levak/Riportal

Najčešće zabilježeni prekršaji su parkiranje na mjestu gdje je postavljen znak zabrane zaustavljanja i parkiranja te parkiranje na mjestu za dostavu

Na današnjem kolegiju, gradonačelnik Vojko Obersnel je kratko predstavio Izvješće o radu Direkcije za prometno redarstvo za 2020. godinu

U Izvješću je naglasio da je u Direkciji za prometno redarstvo zaposleno 20 djelatnika od kojih je 16 direktno na terenu. Tijekom 2020. godine prometni redari su poduzeli ukupno 17.958 aktivnosti radi nadzora nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila. Od tog broja 14.203 postupanja odnosi se na Obavijesti o počinjenom prekršaju, odnosno sankcioniranje prekršaja. Osim navedenih mjera prometni redari su izdali 4.619 Naredbi za premještanje vozila putem specijalizirane “pauk” službe.

Prošla godina je bila prva puna godina rada sustava automatskog video (foto) nadzora nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila koji bilježi potencijalne situacije vozila u prekršaju. Sustav automatski očitava registarsku oznaku i te se podaci računalnim putem dostavljaju prometnom redaru na verifikaciju. Sustav pokriva pet lokacija: Ulica Fiumara, Adamićeva ulica i Jadranski trg, Križanje Ulica Riva i Splitske ulice, Križanje Ulica Riva, I.Zajca i Riva Boduli, Ulica Ivana Zajca.

Tijekom 2020. godine je utvrđeno 8.565 prekršaja, ali je broj prekršaja u laganom padu što pokazuje da su vozači postali svjesni da na tim lokacijama ne smiju parkirati vozila.

Najčešće zabilježeni prekršaji su parkiranje na mjestu gdje je postavljen znak zabrane zaustavljanja i parkiranja te parkiranje na mjestu za dostavu. Tijekom 2020. godine prometni redari su na terenu izdali 14.203 Obavijesti o počinjenom
prekršaju – novčanih kazni protiv počinitelja koji su nepropisno parkirali i zaustavili svoja vozila uz 8.565 prekršaja zabilježenih putem sustava automatskog nadzora nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila.

Počinitelji prekršaja nepropisnog parkiranja su uplatili ukupno 4.189.692,86 kune po osnovi izdanih novčanih kazni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari