PRIDRUŽITE SE

U Gorskom kotaru narednog vikenda mnoštvo zabavnih aktivnosti; Evo što vas sve čeka!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Posjetiti Gorski kotar tijekom ljetnih vrućina osvježenje je koje ljudski organizam nasušno treba, a doživjeti ga trčanjem predstavlja jednu sasvim drugu dimenziju doživljaja koji budi svaku stanicu. Naime ovoga vikenda, 3. srpnja sve posjetitelje očekuje tradicionalna utrka 8. Risnjak Trail, koji povezuje najljepše dijelove impozantnog Nacionalnog parka Risnjak.

Početak utrke je u 10 sati u Crnom lugu, gdje utrka ujedno i završava. Trkači će se okušati na stazi dugoj 30 km s ukupnim usponom od 1733 m. S druge strane osvježavajuća klima Gorskog kotara upravo pogoduje sportskim aktivnostima ovog tipa.

Natjecatelje Horvatovom stazom preko Risnjaka/Schlosserova doma ruta vodi u dolinu Lazac odakle se ponovo penje, ovaj put na predivni i otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Krug se zatvara preko Cajtiga i Risnjaka/Schlosserova doma, a povratak, zapravo silazak, u Crni Lug započinje na Medvjeđim vratima. One koji se odluče na kraću varijantu (Ris – 17 km) očekuje uspon do Schlosserova doma te brzi povratak do Crnog Luga preko Medvjeđih vrata. Natjecanju se mogu priključiti žene i muškarci u tri starosne kategorije, od 18 do 35, 36 do 49 te od 50 i više godina. Ako se niste odlučili za trčanje, svakako vas očekuje zabavno bodrenje natjecatelja koji će ostaviti zadnji atom na snage na ovoj prekrasnoj stazi.

VIDEO DANA:

Svim posjetiteljima kojima je utrka intenzivna aktivnost preporuča se u subotu, 3. srpnja posjetiti Dan borovnica i turizma u Ravnoj Gori, na igralištu pod Javorovom kosom, gdje ih od 9 sati očekuje bogati program posvećen ovoj goranskoj, vitaminskoj bobici. Posjetitelji će moći degustirati domaće proizvode lokalnih OPG-ova, prošetati se planinarskom stazom uz Javorovu kosu uz stručno vodstvo, a za najmlađe su rezervirane razne radionice i zabavne igre. Svakako iz programa valja izdvojiti i start biciklijade Ravnogorskim zelenim stazama te humanitarnu akciju prikupljanja plišanih igračaka u projektu Igračkom do dječjeg osmjeha KBC Rebro. Cijeli program kulminirat će glazbenom završnicom od 20 sati uz svirku grupa Insula i Koktelsa.

Ni ljubitelji s onu stranu fotoobjektiva, stručni promatrači koji znaju ovjekovječiti svaki životni trenutak, neće ostati uskraćeni. Naime, u subotu se održava Dan fotografije, susret stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, profesionalnom opremom, ali i onih koji jednostavno vole dobru fotku. Uživat će se u fotografijama gorskog zavičaja, velikih zvijeri i svih audio i video materijala koji su nastali u Gorskom kotaru. Početak programa je od 9 sati, a događanje se održava u Hribu u Robinzonskom smještaju.

Svima kojima je dosta svakodnevice i žele se katapultirati u vrijeme Indijanaca i kauboja u kultnom Roswell selu očekuje ih Winnetou vikend od petka do nedjelje, s programima koji svaki dan počinju od 16 sati. Program Winnetou vikenda prilagođen je djeci i odraslima, a svaki je dan glazbeno obogaćen u country stilu, kako to priliči Roswell selu, smještenom u Općini Fužine. Pucanje iz winchesterke,  obaranje ruku, sudjelovanje u show predstavi Indijansko blago ili jednostavno skakanje u vrećama po sijenu samo je dio programa u kojem će posjetitelji moći uživati tijekom vikenda.

Svakako u Gorskom kotaru možete pronaći još niz događanja koja će vas oduševiti ili se jednostavno odvažite na avanturu doživljaja, bilo na raftingu na rijeci Kupi, kajakingu, osvježavajućim kupanjima u jezerima ili rijekama ili pak šetnjama pod okriljem hlada stoljetnih šuma Gorskog kotara koje će vas preporoditi. Ili naprosto, odvažite se u jedan od kanjona na laganu šetnju jer ćete doživjeti neodoljivo osvježavajući Gorski kotar. Dakako okrjepa vas očekuje u goranskim restoranima koji pripremaju posebne jelovnike s lokalnim namirnicama u sklopu predstavljanja domaće gastronomije Gastroventure à la Gorski kotar. Više informacija o izletničkim atrakcijama, bogatoj gastronomiji, jedinstvenom smještaju potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari