U SEZONI I 300 PACIJENATA DNEVNO

U KBC-a Rijeka se zahvalili ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu PGŽ: ‘Značajno je podigao razinu usluge za pacijente’

Ravnateljstvo KBC-a Rijeka priredilo je prijam za dugogodišnjeg ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Davora Vukobrata, dr. med., koji odlazi u mirovinu i novu ravnateljicu Senku Kajčić, dr. med., dosadašnju zamjenica ravnatelja i voditeljicu medicinske djelatnosti.

Zahvalivši se dr. Vukobratu na predanom radu, odgoju stručnjaka i osiguranju potrebne infrastrukture, ravnatelj KBC-a prof. dr. Alen Ružić naglasio je važnost dobre organizacije hitne medicine za sigurnost pacijenata i njihovih života.

Ravnatelj Ružić je podsjetio da za razliku od bolnice koja organizira hitni prijam, županijski Zavod za hitnu medicinu pokriva teren, prima hitne pozive i šalje ekipe na teren u čemu ima numeričke pokazatelje kvalitete na europskoj razini.

„Samo lanac pomoći koji počinje radom Zavoda za hitnu medicinu na terenu i dobra komunikacija s bolničkim hitnim prijamom daju sinergiju, a dr. Vukobrat nas je doveo do toga“, poručio je Ružić podsjetivši da u turističkoj sezoni kroz hitni prijam KBC-a prođe i više od 300 pacijenata dnevno.

Ispred KBC-a Rijeka, dugogodišnjem čelniku županijskog Zavoda zahvalio se i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a dr. Ratko Salamon koji je uz želju da se suradnja sa Zavodom kao „našom pruženom rukom“ nastavi, naglasio da je dr. Vukobrat značajno podigao razinu usluge za pacijente.

Pročelnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijama KBC-a, prim. dr. sc. Martina Pavletić, potvrdila je odličnu dugogodišnju suradnju sa Zavodom dodajući da imamo zaista odličnu hitnu medicinu, podsjetivši da KBC Rijeka ima 19 specijalista hitne medicine i 16 specijalizanata te je trajni centar za edukaciju ne samo za Primorsko-goransku županiju.

Pomoćnica ravnatelja KBC-a za kvalitetu prof. dr. Renata Dobrila Dintinjana uz zahvalu dr. Vukobratu što je doveo županijski Zavod za hitnu medicinu na visoku europsku razinu čestitala je i novoj ravnateljici Zavoda dr. Senki Kajčić.

Nova čelnica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ dr. Senka Kajčić zahvalila se na čestitkama, ali i podsjetila da je upravo u KBC-u specijalizirala hitnu medicinu, dobro upoznala našu ustanovu što značajno pomaže u radu i dosadašnjoj kao i budućoj suradnji.

„Senka Kajčić je najbolje rješenje za moju nasljednicu jer je prepoznata kao ekspert za hitnu medicinu na razinu Ministarstva zdravstva i Hrvatske liječničke komore“ – istaknuo je dr. Davor Vukobrat koji je na kraju svima zahvalio, podsjetivši da je cijelu karijeru radio kao „hitnjak“, a 2011. došao je i za ravnatelja Zavoda kad je krenula reforma sustava hitne medicine u nas.

Vukobrat je naglasio da je cijelog mandata tražio da Zavod radi najbolje što može, a posebno je izrazio zadovoljstvo suradnjom s KBC-om za koju je uvjeren da će se i nastaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari