OD 10 DO 20 SATI

U nedjelju na prijevoju Poklon XIV. Učkarski samanj; Evo što sve donosi posjetiteljima!

XIV. Učkarski samanj održat će se u nedjelju 4. rujna 2022. godine na prijevoju Poklon u Parku prirode Učka, u trajanju od 10.00 do 20.00 sati.

Učkarski samanj najveći je sajam tradicionalnih proizvoda Istre i Kvarnera. Sajam će i ove godine obuhvatiti izložbeno-prodajni, kulturno-zabavni, ugostiteljski i edukativni program, koji će se proširiti i na novi Centar za posjetitelje Poklon. Nakon dvije godine pauze, sajam se vraća u prepoznatljivom stilu, uz bogati, cjelodnevni program, koji će, uz vrhunsku zabavu, zatvoriti POPULARNI Gustafi.

Na izložbeno-prodajnim štandovima predstavit će se preko 50 proizvođača i udruga koji će prezentirati svoje proizvode, usluge i zanate. Posjetitelji će se u ovom dijelu sajma moći upoznati s tradicionalnom izradom autohtonih glazbala, kovanjem željeza, izradom drvenih figurica, gljivarstvom, kulturnom baštinom lovranštine, a posebna atrakcija i ove će godine biti tor s autohtonim životinjama: boškarinom, ovcom pramenkom, tovarima i kravama.

Prodajni dio sajma obuhvatit će bogatu ponudu lokalnih proizvođača, a među ostalim, na štandovima će se prodavati razni mliječni, mesni i suhomesnati proizvodi, med, voće, rakije i likeri, vina, craft pive, čajevi, proizvodi s veprinom, džemovi, prirodna kozmetika, domaći kolači, čokolade, fritule…

Ugostiteljski dio sajma ponudit će tradicionalne gastronomske specijalitete, na tri lokacije – na parkiralištu Poklon, uz Planinarski dom Poklon te na terasi Planinskog bara u sklopu Centra za posjetitelje Poklon.

Tijekom cijelog trajanja sajma, posjetitelji će moći uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu, na dvije lokacije. Na glavnoj pozornici program će voditi Mario Lipovšek – Battifiaca, a nastupit će KUD Učka, Klapa Baladur, Mreža škola PP Učka, Tinta 910, Folklorno društvo Pazin, Domoljub 1909 te GUSTAFI.

Zabavno će biti i u Centru za posjetitelje Poklon, gdje će se tijekom jutarnjih sati odvijati predavanja, radionice te projekcija filma „Je letrika ubila štrige“, uz „Eko igraonicu“ na kojoj ćete moći zaigrati društvene igre s temom prirode, ekologije, zaštite prirode i sl. U popodnevnim satima, na terasi Planinskog bara, za veselu atmosferu pobrinut će se grupa Kantriders. Tijekom cijelog dana, posjetitelji će moći posjetiti interaktivni, interpretativni postav CZP Poklon po sniženim cijenama ulaznica.

Promet preko Učke će se, kao i prethodnih godina, za vrijeme sajma (od 9 do 21 sat) odvijati jednosmjerno, a tvrtka BINA Istra i ove je godine svim posjetiteljima omogućila sponzoriranu cijenu tunelarine od 10 kn. 

Osim automobilom, na sajam je moguće doći i autobusom. Za posjetitelje XIV. Učkarskog samnja organiziran je izvanredni prijevoz besplatnim autobusom iz Opatije. Polazak će biti sa stanice na Slatini u periodu od 9 do 18 sati, a povratak s Poklona od 11 do 20 sati.

Tradicionalni planinarski pohodi neće izostati niti ove godine, pa se svi oni koji na Poklon žele doći pješke, mogu pridružiti planinarskim društvima Knezgrad i Opatija na planinarskim rutama od Lovrana i Opatije do Poklona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari