51 INFO PUNKT

Galerija | Završnica preventivnih info-punktova; Turisti zadovoljni ovom vrstom aktivnosti

Tijekom turističke sezone održan je ukupno 51 informativni punkt te podijeljeno oko 3.500 letaka

U ovom tjednu policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske završavaju s organiziranjem informativnih punktova,  odnosno preventivne aktivnosti koju su provodili tijekom ljetne sezone.

Građani i strani gosti na području Primorsko-goranske županije imali su priliku u izravnoj komunikaciji s policijskim službenicima ove Policijske uprave te s policijskim službenicima iz svojih zemalja: Slovačke, Poljske, Njemačke i Slovenije, dobiti korisne informacije i savjete o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtvama različitih oblika kaznenih djela (krađe na plažama,  teške krađe provaljivanjem u vozila, apartmane, kuće, kamp-prikolice).

Također, tijekom ljetne sezone na graničnim prijelazima Rupa i Brod na Kupi, stranim gostima su dijeljeni preventivni letci na ulasku u RH.

Kupači te brojni strani gosti u kampovima, između kojih su  i voditelji plovila, upoznati su s mjerama sigurnosti na moru putem letaka tiskanih na hrvatskom i engleskom jeziku.

Uz to, zbog velikih vrućina preventivni naglasak je bio usmjeren i na zaštitu djece koja se prevoze u vozilima te su našim i stranim državljanima podijeljeni letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ (prevedeni na više stranih jezika). Letak je izrađen u suradnji MUP-a i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a upoznaje roditelje i sve koji se brinu o djeci s korisnim savjetima, ali i kaznenom odgovornosti.

Ovih dana, policijski službenici informirali su i savjetovali građane i turiste te im dijelili  letke u Rijeci na Kantridi, u Lovranu, Medveji, Opatiji, Jadranovu i Rabu.

U Opatiji su turisti posebno pohvalili navedenu policijsku aktivnost i iskazali su svoje zadovoljstvo sa sigurnosnom situacijom u Hrvatskoj, a s policijskim su službenicima osim domaćih gostiju razgovarali gosti iz Slovenije, SAD-a, Australije, Njemačke, Austrije i Mađarske. 

Tijekom ove turističke sezone, odnosno u srpnju i kolovozu  na području Policijske uprave primorsko-goranske organiziran je ukupno 51 informativni punkt te je podijeljeno oko 3.500 letaka.    

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari