ŽUPANIJSKI STOŽER

U nedjelju u KBC-u Rijeka od/s COVID-19 bolesti preminule tri osobe iz tri županije

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 31 novooboljeli, 575 je osoba ozdravilo, dok se broj aktivnih slučajeva smanjio na 6469.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 505 uzoraka briseva u hitnoći, što čini udio od 6.14% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

22 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, po 3 su iz GK i Crikveničko- vinodolske regije, 2 sa Liburnijskog područja, te 1 s otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 15 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 7 mlađim dobnim skupinama, te 9 starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 94.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 6 pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su od COVID-19 bolesti nažalost preminule 3 osobe, po 1 sa prebivalištem u PGŽ, Ličko-senjskoj te Istarskoj županiji.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva, kao i broja hospitaliziranih, i dalje stabilan te iznosi 1.45%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari