U PETAK I SUBOTU: Nova razmjena knjiga i udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola

Razmjenu organizira Savjet mladih PGŽ u prostorijama informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ u Rijeci, u Ulici Erazma Barčića 11/1

Predstavnici Savjeta mladih Primorsko-goranske županije najavili su novu razmjenu knjiga i udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola u Rijeci.

Savjet mladih je u lipnju u prostorijama informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ u Rijeci, u Ulici Erazma Barčića 11/1, organizirao razmjenu udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za 2016./2017. školsku godinu. Razmjena udžbenika odvijala se tako da su članovi Savjeta mladih PGŽ zaprimali udžbenike i popise udžbenika onih koji prodaju, doniraju, razmjenjuju ili kupuju udžbenike te su pregledavali popisne liste kako bi međusobno povezali zainteresirane osobe.RAZMJENA 2Za vrijeme održavanja razmjene udžbenika, u prostorije informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ pristupio je veliki broj učenika i roditelja koji su pokazali zainteresiranost za sudjelovanje te su izrazili zadovoljstvo što se ovakva aktivnost uopće provodi od strane mladih osoba.

Hermina Baraković Knežević i Kristijan Čarapić su istaknuli kako je Savjet mladih PGŽ provođenjem ove aktivnosti uvidio problematiku učenika i roditelja glede nabavljanja udžbenika te je odlučio i nakon održane aktivnosti pružiti pomoć roditeljima i učenicima na način da je na Facebooku napravio grupu pod nazivom “Razmjena udžbenika PGŽ”.

Zatim je o stvaranju navedene grupe povratno obavijestio sve roditelje i učenike koji su za vrijeme odvijanja predmetne aktivnosti dolazili u Barčićevu 11/1 da razmjenu, doniranje, kupovinu i prodaju udžbenika mogu nesmetano nastaviti na Facebook stranici koju administriraju članovi Savjeta mladih PGŽ.

Također su najavili da će se na adresi Erazma Barčića 11/1 u Rijeci, 26.08. od 15 do 19 sati i 27.08. od 9 do 14 sati ponovno organizirati kupnja, prodaja i razmjena udžbenika te su pozvali sve roditelje i učenike da donesu samo popise udžbenika koji im trebaju ili koje prodaju odnosno razmjenjuju, a Savjet mladih PGŽ će ih za vrijeme trajanja aktivnosti povezati sa zainteresiranima.

Osim pitanja razmjene udžbenika, Savjet mladih PGŽ ovog ljeta bavio se planiranjem i razrađivanjem aktivnosti za jesen. Neke od tih aktivnosti su i poboljšanje informiranja studenata koji su za vrijeme svog obrazovanja primorani raditi te obavljaju najčešće manualne i pomoćno administrativne poslove, izrada Strategije oživljavanja savjeta mladih jedinica lokalne samouprave koje se nalaze na području PGŽ, koja sadrži brojne prijedloge o tome kako osnažiti savjete mladih i priznati im položaj kakav je predviđen Zakonom o savjetima mladih.

Najavljeno je i da su u pripremi projekt Sajam rukotvorina koji umjetnicima i kreativcima omogućuje predstavljanje svojih radova i seminar o tečaju samoobrane Krav maga koja predstavlja praktičnu metodu borbe kroz koju se može naučiti kako izbjeći, spriječiti i riješiti bilo koju vrstu nasilja i napada.

Za kraj je najavljena i suradnja s Parkour klubom “Ri-Run” iz Rijeke te su u tijeku pripreme za održavanje manifestacije Anti-Gravity Day kao jedinstveni spoj alternativnih sportova i urbane kulture, najavili su iz Savjeta mladih PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari