ŽUPANIJSKI STOŽER

U PGŽ znatno smanjen broj novozaraženih osoba; Nažalost u riječkoj bolnici preminule još tri osobe od/s Covid-19 bolesti

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 257 novooboljelih, a 1021 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva opet smanjio te iznosi 7016 slučajeva

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1098 uzoraka briseva, što čini udio od 23.41% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

221 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 17 sa Liburnijskog područja, 12 iz Crikveničko- vinodolske regije, 6 iz GK, te 1 s otoka Krka.

Najveći broj novooboljelih osoba, njih 164 pripadaju radno aktivnoj populaciji, 70 mlađim dobnim skupinama, te 23 starijim od 65 godina.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer povećao za 3 pacijenta te iznosi 96.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 8 pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su od COVID-19 bolesti nažalost preminule 3 necijepljene starije osobe, sa prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog nastavka pada broja aktivnih slučajeva te manjeg porasta broja hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1.36%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari