U prometnim nesrećama u sedam dana više od pola milijuna kuna štete!

Foto: Ilustracija (Facebook/D.K./Problemi u prometu Rijeka i okolica)

Dogodilo se 48 prometnih  nesreća, od kojih su tri bile teže, a 45 ih je bilo lakših

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 48 prometnih  nesreća, od kojih su tri bile teže, a 45 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama tri su osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 522.750 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, dva strana državljanina, ali i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 365 vozača, od kojih je kod njih 33 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 17 bilo je u dobi iznad 35. godine života, deset vozača je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a osam vozača je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija od 2,82 g/kg izmjerena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen  24. siječnja oko 22.50 sati u Bakru. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa zadržan je u službenim prostorijama policije i sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari