U Rijeci najbolja filmska ostvarenja hrvatskih osnovnoškolaca

Najbolji mladi filmaši pristižu u Rijeku!

Rijeka će sutra, u srijedu, 30. rujna ugostiti više od sto pedeset vrhunskih filmaša. Filmski festivali postali su sve češći, no ono što razlikuje ovaj festival od drugih je to što vrhunski filmaši koji pristižu u Art-kino Croatia u Rijeci još nisu završili osnovnu školu! Naime, u Rijeci započinje 53. revija hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva.

Od srijede pa sve do subote, 3. listopada na programu Art-kina Croatia u Rijeci naći će se najbolja filmska ostvarenja hrvatskih osnovnoškolaca. Od prijavljena 194 filma, njih 93 izabrana su za službenu konkurenciju festivala te će biti i više nego strogo ocijenjeni od strane „odraslog“ žirija, ali i dječjeg međunarodnog žirija. Dječji žiri broji 30 članova od kojih je petnaest učenika riječkih osnovnih škola, a petnaest je najboljih dječjih europskih filmaša iz Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Osim predstavljanja svojih uradaka, sudionici će moći sudjelovati i na radionicama na kojima će naučiti kako snimiti film mobitelom, kako cijeli film snimiti u jednom kadru, kako izraditi optičke igračke, ali i steći još mnogo drugih korisnih znanja i vještina. U sklopu revije predstavit će se i dvobroj Hrvatskog filmskog ljetopisa.

Hrvatski filmski savez već više od pola stoljeća kontinuirano ulaže u razvitak filmske umjetnosti od malih nogu, a na ovogodišnja se revija održava uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske zajednice tehničke kulture Grada Rijeke. Riječko Art-kino Croatia ovogodišnji je partner Revije koja je u Rijeku ponovno stigla nakon gotovo tri desetljeća!

image

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari