U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Galerija | U Rijeci održana edukacija za obveznike Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je u riječkoj Gradskoj vijećnici edukaciju za sve obveznike Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a zamjenik župana Vojko Braut uvodno je pozdravio okupljene.

“Nove promjene Zakona drastično su proširile popis njegovih obveznika što je unijelo određenu zbunjenost te ovim putem pozdravljam inicijativu Povjerenstva na provođenje edukacije tijekom koje svi možemo iz prve ruke doznati naša prava i obaveze, ali i dobiti pojašnjenja zakonskih odredbi”, kazao je Braut dodavši kako je Zakon o sprječavanju sukoba interesa alat koji obveznicima omogućava da budu odgovorni i transparentni.

Edukaciju je predvodila predsjednica Povjerenstva Aleksandra Jozić-Ileković sa suradnicima, a središnji dio odnosio se na tumačenje pojedinih odredbi Zakona kroz primjere iz prakse i raspravu, ali i svrhu podnošenja, rokove i pravilno popunjavanje obrasca imovinske kartice te svrhu i postupak provjere podataka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari