U Rijeci velika potreba građana za besplatnom pravnom pomoći

Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu je u Rijeci u zadnje dvije godine primila najviše pravnih slučajeva građana

Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava u zadnje dvije godine ostvaruje jako dobru suradnju s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Iz izvješća Pravne klinike (izvor: http://klinika.pravo.unizg.hr/vanjske-klinike), proizlazi da, od 14 Vanjskih klinika, u Rijeci kliničari imaju najviše posla. U akademskoj godini 2017./2018. kliničari su u Rijeci preuzeli 98 predmeta, što čini 29% ukupnog broja preuzetih predmeta u Vanjskim klinikama.

To je već druga godina za redom da je Rijeka prva po broju preuzetih predmeta od svih gradove koje posjećuje Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Iako se u udruzi SOS Rijeka može primiti besplatna primarna pravna pomoć svakim radnim danom, ista se ne pruža u svim pravnim područjima te je udruga SOS Rijeka osigurala mogućnost i ostalim građanima/građankama u potrebi da dobiju besplatnu pravnu informaciju ili pravni savjet.

Zbog uočene potrebe građana za besplatnom pravnom pomoći, udruga SOS Rijeka nastavlja suradnju s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu i u tekućoj akademskoj godini 2018./2019.

Pravna klinika dolazi u Rijeku 12.prosinca 2018. godine te će u razdoblju od 10 do 14 sati zaprimati upite građana na adresi Verdijeva 11 (prostorije udruge SOS Rijeka).

Građane se moli da sa sobom ponesu svu relevantnu dokumentaciju i osobnu iskaznicu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views