SEZONA JE POČELA

Video | U riječku zračnu luku sletjela je poljska turistička krema i 40 novinara: ‘Let je čudesan, destinacija odlična…’

U riječku zračnu luku sletio je avion sa 180 poljskih putnika koji će po povratku, Kvarneru napraviti reklamu

Kada je korona 2020. godine blokirala svjetski aviopromet, poljski nacionalni prijevoznik baš tog ljeta pokrenuo je letove za Hrvatsku. Na Kvarner tako goste dovoze već treću sezonu, a danas su prvi put njihovim avionom na promo putovanje stigli predstavnici turističkog sektora, zračnih luka, agencija i poljskih medija.

Iz Varšave u riječku zračnu luku sletio je avion sa 180 putnika koji će po povratku u Poljsku, Kvarneru napraviti ogromnu reklamu. Tu je poljska turistička krema i 40 novinara najvažnijih medija, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

“Let je bio čudesan, vrlo kratak, destinacija je stvarno odlična”

“Let je bio čudesan, vrlo kratak, destinacija je stvarno odlična i često koristimo ovu liniju za naše klijente”, kaže Katarzyna Domagala, predstavnica turističke agencije iz Poljske.

Poljaci su lani u Hrvatskoj ostvarili nešto više od šest i pol milijuna noćenja.

“To je bio povijesni rekord jer smo imali iz Poljske milijun gostiju koji su posjetili Hrvatsku. Znači dovezli smo vam creme de la creme poljske turističke branše”, kazala je Agnieszka Puszczewicz, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj.

U dva dana obići će Kvarner

U dva dana obići će Kvarner, upoznati eno-gastro ponudu i kulturno-povijesne znamenitosti. Cilj je da to po povratku u Poljsku promoviraju i napune avione još većim brojem gostiju.

“Nadamo se da će situacija s vojskom uz našu granicu čim prije završiti, pa da Poljaci u još većem broju dođu u Hrvatsku koju jako vole. Mi avionima sada dovozimo puno manje ljudi, jer većina Poljaka ovamo ipak još uvijek dolazi automobilima”, kaže Rafal Milczarski, predsjednik Uprave poljske aviokompanije.

Promjeni tih trendova nadaju se i u riječkoj zračnoj luci u koju je rekordne 2019.-e stiglo 200 tisuća putnika, a sada očekuju rast do 10 posto.

Sezona se zahuktava

“Ove godine očekujemo da poraste 6 do 8 puta broj poslovnih letova putnika u ovu regiju, to samo pokazuje enormnu ekspanziju”, rekao je Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.

Poljaci koji su ove godine već ostvarili rast noćenja od 120 posto kao i ostali Hrvatsku sve više prepoznaju kao cjelogodišnju destinaciju za kvalitetan odmor u koju se brzo i lako stiže i avionom.

“460 najavljenih linija, znači prije korone 2019. godine i sada, znači danas možete vidjeti i LOT, veliki povratak, ustvari oni su nas i pratili za vrijeme korone, ali i najavu budućih linija”, kaže Nikolina Brnjac, ministrica turizma.

Sezona se zahuktava, svi očekuju da će se u idućim mjesecima ritam samo pojačavati!, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views