U SRIJEDU U VERDIJEVOJ: Tribina Udruge SOS Rijeka o medijskom izvještavanju o nasilju i nasilju u obitelji

Foto: Ilustracija

Tribina je namijenjena novinarima, studentima kulturalnih studija, ali i svim ostalim zainteresiranim građankama i građanima

U srijedu 02. studenog s početkom u 17 sati u prostorijama udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, Verdijeva 11, održat će se tribina o medijskom izvještavanju o nasilju i nasilju u obitelji.

Tribina je namijenjena novinarima, studentima kulturalnih studija ali i svim ostalim zainteresiranim građankama i građanima koji/e se bave navedenom tematikom ili se namjeravaju njome baviti u budućnosti.

Udruga SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava već dugi niz godina djeluje u lokalnoj zajednici kroz direktnu pomoć žrtvama nasilja, ali i edukaciju, prevenciju i osvještavanje javnosti o navedenoj tematici. Medije i medijske radnike/ce pritom vide kao izuzetno važne partnere/ice u podizanju svijesti javnosti o problematici nasilja te u zaštiti žrtava nasilja i poticanju zakonodavca na pozitivne promjene.

Smatraju vrlo važnim djelovati upravo na lokalnoj razini kroz suradnju i partnerstvo te stoga pozivaju sve zainteresirane na tribinu o medijskom izvještavanju o nasilju i nasilju u obitelji.

Sama tribina osmišljena je tako da na početku zaposlenice Udruge, pravnica Iva Čatipović i psihologinja Lorena Zec daju kratak osvrt na pravni okvir izvještavanja o nasilju te o efektima na žrtvu te da zatim zajedno kroz raspravu s gostima rasvijetle i usklade interes javnosti i pravo na informaciju s pravima osoba povezanih s nasilnim djelom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari