U subotu Kostrena postaje prava dječja oaza: Gumeni grad, bolnica za medvjediće i oslikavanje lica samo su neki od zabavnih događaja koji čekaju mališane!

Treću godinu zaredom Turistička zajednica općine Kostrena u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner organizira zanimljiv dječji festival na otvorenom za djecu do 14 godina. Kostrena kids’ outdoor – KaKaO, održat će se u subotu 4. svibnja ispred Sportske dvorane Kostrena s početkom u 10:00 sati. Program je besplatan za sve sudionike!

Kostrena kid’s outdoor je manifestacija posvećena djeci, njihovom motoričkom, kreativnom, ali i mentalnom razvoju i zdravlju. Cilj projekta je pokazati djeci kakvim se sve aktivnostima mogu baviti te na koji način aktivno provoditi slobodno vrijeme s vršnjacima. Djeca sve više vremena provode pred ekranima, a cilj ovog projekta je vratiti djecu na igrališta i u prirodu i pridonijeti njihovoj aktivnijoj participaciji u zajednici.
Program trećeg kostrenskog outdoor festivala za djecu otvorit će  klaun Marko predstavom Veseli cirkus, a publiku će kroz program voditi Antonio Livaić.

Program:
Predstava „Veseli cirkus klauna Marka“
Decathlon sportski kutak
Mala škola olimpizma
Olimpijski kreativni kutak
Upoznajmo se s Olimpijskim igrama (štafetne igre)
Oslikavanje bojanke „Širko na olimpijskim igrama“
Čitaonica slikovnica “Izgubljeni Flegi”i „Pobješnjeli Flegi“
Glazbena radionica instrumenata od recikliranih materijala
Bolnica za medvjediće
Kreativna radionica „Medo Štedo“
Slikanje kristalima
Pokusi uz putujuće znanstvenike
Mini kutak za najmlađe (0 – 3 godine)
Oslikavanje lica
Gumeni dvorac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari