BRAVO

Učenici s Viškova osvojili 2. i 3. mjesto u ”Kreativnom satu”

Na međunarodnom 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u organizaciji osječkog Ekonomskog fakulteta na kojem se natjecalo 560 sudionika, učenici Osnovne škole Sveti Matej osvojili su 2. i 3. mjesto u kategoriji razredne i predmetne nastave pod nazivom „Kreativni sat“.

Pod vodstvom mentorica Ksenije Žauhar, Irene Zubčić i Jasmine Mamule, 15-ero učenika u 5 tročlanih timova prezentirali su bogatstvo povijesti i tradicije Halubja i tako pridonijeli boljem razumijevanju mitoloških priča Viškova.

Odabrali su mitološke priče o postanku zvončara, Sovjaka te Čoški i Maroški koje su oblikovali u pjesničku formu na čakavskom narječju služeći se medijima bliskim i zanimljivim mladim generacijama. Čestitam i ovim putem učenicima i mentoricama na razvoju kreativnosti, kritičkog razmišljanja, digitalnih vještina, čitalačke pismenosti i inovativnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari