PRIDRUŽITE SE!

Urbani separe poziva na šetnju centrom Rijeke; ”Zajedno ćemo njurgati i glasno kritizirati za sve što u Rijeci fali”

U petak, 29. 5., s početkom u 18 sati te okupljanjem na riječkom Kontu, platforma za razvoj zajednice Mjesni odbor Hartera i udruga Urbani separe, u suradnji sa Sekcijom mladih Društva arhitekata Rijeka i umjetnicom Tanjom Blašković, organizira ‘Ljepljivu šetnju centrom Rijeke’.

Riječ je o prvoj u nizu planiranih kritičkih urbanističkih šetnji i radionica koje će se odvijati kroz ljeto 2022. godine.

U našem gradu puno toga fali. Klupa, lampa, koncert, šetnica, biciklistička staza, park, rampa, stablo. Protiv toga se možemo boriti na mnogo načina. Ovaj put biramo naljepnice. Na zimu smo ih izrađivali, a sada ćemo ih lijepiti — svugdje gdje fali. Zato ovaj put izlazimo iz administrativnih granica mjesnog odbora Hartera. Idemo u đir po centru Rijeke!

Provest ćemo vas uz Mrtvi kanal, Stari grad, Korzo i Rivu. Po putu ćemo lijepiti naljepnice za sve što – i svugdje gdje – uočimo da fali, zajedno njurgati, glasno kritizirati. Tu i tamo ćemo se zaustaviti da nešto i naučimo o urbanističkim nedostacima Rijeke. Dođi na Kont — jer dobro znaš koliko toga, što i gdje fali!

VIDEO DANA:

Prijave nisu obavezne, no preporuka je dolazak najaviti na: mohartera@gmail.com.

Događanje se odvija u sklopu cjelogodišnjeg programa MJESNI ODBORI kojeg provodi udruga Urbani separe uz podršku Zaklade ‘Kultura Nova’, Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva, Grada Rijeke i Goethe-Institut Kroatien.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views