Uskoro počinje izgradnja reciklažnog dvorišta unutar bivše tvornice Torpedo

Foto: Screenshot

Krajem srpnja započinju radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u ulici Jože Vlahovića u Rijeci.

Buduće reciklažno dvorište služit će za prikupljanje otpada isključivo od građanstva, a recikliranje otpada bit će besplatno.

Riječ je o zemljištu unutar područja bivše tvornice Torpedo. Predviđena građevina imat će komunalno servisnu namjenu privremenog sortiranja i skladištenja izdvojenog komunalnog otpada za daljnju reciklažu i deponiranje. Otpad će se skladištiti u zasebnim spremnicima, prikupljat će se isključivo od građanstva, a recikliranje je besplatno za sve građane Rijeke.

Izvođač radova je Novotehna d.o.o.. Ukupna vrijednost predmetne građevine s pratećom infrastrukturom iznosi 1.223.592,93 kuna s PDV-om.

Planirani rok za izvođenje radova je 200 kalendarskih dana ili najkasnije do 20. siječnja 2020. godine. Građenje će se financirati iz proračuna Grada Rijeke za aktualnu godinu odnosno 2020.-u uz sufinanciranje u 85 % iznosu iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija (OPKK).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari