Uslišali apel javnosti: Sandra Krpan i Goran Palčevski posjetili Gizelu Pleša (90) zbrinutu u Bolnici Lopača; Stanje joj se popravlja!

Zamjenici riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te pročelnica županijskog Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač posjetili su danas u bolnici Lopača gospođu Gizelu Pleša.

90-godišnja Gizela Pleša, zbrinuta je u bolnici Lopača u kolovozu ove godine kada zbog narušenog zdravstvenog stanja i operacije koja je uslijedila nakon teškog loma noge nije bila u stanju skrbiti o sebi.

Apel javnosti i institucijama uputio je njezin susjed Vinko Tutić koji se i inače brinuo i pomagao gospođi Pleša.  On je tada ukazao i na skromne uvjete u kojima gospođa Gizela živi te kako nema nikoga od obitelji tko bi joj pomogao i brinuo se o njoj.  U tom je periodu zbog ozlijede noge ujedno bila i nepokretna.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan tada je reagirala i odlučeno je da se gospođa Gizela Pleša smjesti u bolnicu Lopača. Uz pomoć terapeuta i rehabilitacije, njezino se stanje uvelike poboljšalo u što su se zamjenici gradonačelnika i županijska pročelnica danas i sami uvjerili.

Sandra Krpan i Goran Palčevski izrazili su danas zahvalnost na pomoći i suradnji ravnatelju i osoblju bolnice Lopača pod čijom se brigom i liječničkim nadzorom Gizela Pleša i dalje nastavlja oporavljati.

Zahvalili su se na pomoći i Primorsko-goranskoj županiji odnosno pročelnici Marač koja se angažirala oko ovog problema. Zahvala, ali i pohvala upućeni su i Vinku Tutiću koji je ovom prilikom također stigao u posjet svojoj susjedi, a koji je ljetos, u teškoj situaciji u kojoj se gospođa Gizela našla, tražio pomoć i nije okrenuo glavu od tuđe nevolje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari