SJAJNI REZULTATI

Uspješni paraolimpijci Antonio Franko i Laura Štefanac na primanju u Županiji; Komadina: “Stalna smo potpora sportašima s invaliditetom”

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je paraolimpijca Antonia Franka koji se iz Tokija vratio s osvojenim 5. mjestom i atletičarku Lauru Štefanac, nedavno okrunjenu srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu gluhih u Poljskoj.

Uputivši čestitke na postignutim rezultatima župan Komadina istaknuo je kako Primorsko-goranska županija kontinuirano prati i podržava natjecanja i pripreme sportaša s invaliditetom po čemu je i među vodećima u RH. „Radimo na pripremama sportaša svih vrsta, od rekreativaca, profesionalaca, osoba s invaliditetom i Saveza školskih sportskih društava. Tko god se želi baviti sportom ima potporu lokalne i regionalne zajednice”, kazao je župan.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Laura Štefanac aktualna je olimpijska pobjednica i europska prvakinja gluhih u disciplini bacanje koplja koja je svjetskim srebrom upotpunila kolekciju medalja s velikih natjecanja. Atletičarka Kvarnera sezonu je ocijenila korektnom, a od rezultata je očekivala više. Zlatna medalja, naime, izmakla joj je tek za 30 centimetara.

VIDEO DANA:

Antonio Franko član je Triatlon kluba RIVAL i trenutno jedini hrvatski predstavnik u tom sportu na svjetskoj razini. Franko je izrazio veliko zadovoljstvo nastupom u Tokiju jer, kako je istaknuo, u neizmjerno teškim uvjetima uspjeh je bio trku uopće završiti. Temperatura mora iznosila je 30 stupnjeva, zraka 29, a vlažnost čak 90 posto. Pritom, u kategoriji u kojoj Antonio nastupa, a ne radi se o kategoriji najblažeg oštećenja, sportaši su brži od bilo kojeg hrvatskog zdravog triatlonca, objasnio je Antonijev trener i izbornik Hrvoje Vlahović. Nedavni uspjeh velika je motivacija Franku koji je najavio pohod na medalju za tri godine u Parizu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Ovi uspjesi samo su nastavak tradicije sudjelovanja sportaša PGŽ-a na Paraolimpijskim igrama. PGŽ je kolijevka invalidskog sporta i nije bilo igara na kojima nismo imali predstavnika”, kazao je predsjednik Saveza športova osoba s invaliditetom PGŽ Zvonimir Brozić prisjetivši se pritom velike Milke Milinković, ikone paraolimpijskog sporta u svijetu, koja broji čak 10 nastupa na igrama.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Resorna pročelnica Sonja Šišić je istaknula kako vjeruje da su naši uspješni sportaši veliki poticaj i uzor osobama s invaliditetom za bavljenje sportom, dok je tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić navela kako je upravo zapošljavanjem osobe za rad s mlađim kategorijama omogućeno mladima da jednog dana idu stopama Franka i Štefanac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari