VEČERAS U ART-KINU: Četiri zanimljiva dokumentarca iz projekta „ArTVision“

Iz filma "Delta - obilje umjetnosti"

Večeras s početkom 20 sati u Art-kinu Croatia održat će se filmska večer uz prikazivanje dokumentarnih filmova snimljenih u okviru projekta „ArTVision“ čiji su hrvatski partneri Primorsko-goranska županija i Kanal RI.

Bit će prikazana četiri filma: hrvatski „Delta – obilje umjetnosti“ riječkog redatelja Marina Lukanovića u produkciji Filmaktiva (nagrada ArTVision na Filmskom festivalu u Veneciji u rujnu prošle godine!), crnogorski „Preludij za snajper“, talijanski „Stakleni zidovi“ i „Riječ, pogled, gesta“ te albanski „Albes Fusha“.

ArTVision je europski projekt koji objedinjuje četiri jadranske zemlje – Albaniju, Crnu Goru, Italiju i Hrvatsku. Hrvatski partneri na projektu su Primorsko-goranska županija i Kanal Ri. Cilj projekta je unapređenje promocije suvremene umjetnosti zemalja članica i poboljšanje njihove suradnje, kao i umrežavanje umjetnika i kulturnih aktera kroz zajedničke produkcije, izložbe, radionice, predavanja i druge aktivnosti.

artvision

Prema natječajima institucionalnih partnera projekta, profesionalni filmaši iz svake od zemalja partnera izradili su po tri dokumentarna filma o suvremenoj umjetnosti, a na filmskoj večeri u Art-kinu Croatia bit će prikazan po jedan dokumentarni film svakog od partnera.

U ime Primorsko-goranske županije promociji će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik UO za sport, kulturu i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari