VEČERAS U DVORIŠTU RIJEČKE ŠKOLE: Koncertom Acoustic Projecta otvara se „Ljeto u prijestolnici“

Na programu su djela različitih stilova i glazbenih epoha – od klasike (Bach) reko tanga do glazbe iz filma „Kum“

Na samom početku Riječkih ljetnih noći, ove godine u sklopu programa „Ljeto u prijestolnici”, renomirani ansambl Acoustic Project održat će koncert u srijedu 4. srpnja u 21 sat u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka.

Na programu koncerta djela su različitih stilovova i glazbenih epoha, od klasike do posve novih djela, u izvođenju vrhunskih glazbenika. Na koncertu će se čuti Bachova Orkestralna suita br. 2, Scherzo Frana Lhotke, tri originalne skladbe Dubravka Palanovića, te njegovi aranžmani Piazzollinih skladbi, Rotine glazbe iz filma „Kum”, Ahbezove skladbe „Nature boy” i Evansove „Waltz for Debby”.

Ansambl Acoustic Project osnovan 2008. godine, proglašen je jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni, a čini ga devet vrsnih glazbenika: Dani Bonjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Mario Čopor (klavir), Leonardo Losciale (udaraljke), Val Bakrač (violina), Davide Albanese (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Jasen Chelfi (violončelo) i umjetnički voditelj ansambla, skladatelj i aranžer Dubravko Palanović (kontrabas).

Kroz godine djelovanja bilo je mnogo promjena, kako u postavi glazbenika, tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi. Održali su brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Ugostili su i brojne ugledne klasične i jazz glazbenike s kojima su ostvarili uspješne i raznovrsne programe. Godine 2012. snimili su svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“.

Helena Novak Penga (KLASIKA.hr) o muziciranju Acoustic Projecta napisala je: Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna. A Dubravko Jagatić (t-portal) je pak zaključio kako je “Palanović s Acoustic Projectom zakoračio na jedan novi teritorij domaće glazbe koju je teško svrstati upravo zbog iznimne kreativnosti i jedinstvenih aranžmana kojima su spojeni razni glazbeni stilovi u jedinstvenu, izuzetno pitku cjelinu.“

Odgođen koncert tRIo

Koncert riječkog puhačkog tria “tRIo”, planiran za subotu, 7. sprnja u 21:00 sat u dvorištu Srednje talijanske škole Rijeka, odgađa se zbog istodobne četvrtfinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Koncert će se održati u sljedećoj kazališnoj sezoni, 18/19.
Posjetitelji koji su kupili ulaznice moći će (uz zamjenu ulaznica na blagajni tijekom sezone) poslušati koncert tijekom sezone ili pak zamijeniti ih za koncert Acoustic Projecta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views