VEČERAS U „GUVERU“: Nagrađivani film „Razred“ u jedinstvenom ambijentu Ljetnog pivskog vrta

Dokumentarni film „Razred“ prikazuje se u sklopu programa „Liburnia uplovljava“. Projekcija počinje u 21:30, a ulaz je besplatan

Liburnia će uploviti u Ljetni pivski vrt Guver i ove srijede, 20. srpnja. Na repertoaru je film „Razred“ autorice Vesne Čudić kojoj je žiri prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala dodijelio nagradu na najbolju režiju zbog iznimno važne društvene tematike koju je prikazala u zaokruženom i cjelovitom filmskom djelu ujednačenog ritma u kojem se osjeća redateljska posvećenost temi i junacima.

Osim na Liburnia Film Festivalu, koji se ove godine održava od 22. do 26. kolovoza, film „Razred“ je nagrađen i na Danima hrvatskog filma 2015. gdje je dobio Nagradu Žirija za etiku i ljudska prava te Nagradu publike.

Razred

Autorica je četiri godine bilježila odrastanje mladih Romkinja iz Darde koje su suočene s uobičajenim tinejdžerskim problemima, ali i pritiskom koji na njih vrši okolina oko dvojbe – udati se ili nastaviti školovanje.

Projekcija počinje u 21:30, a ulaz je slobodan.

Riječani i Riječanke slobodno mogu rezervirati srijede u srpnju za gledanje nagrađivanih dokumentaraca u vrtu kraj Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskoj primorja, jer se besplatne projekcije u sklopu turneje „Liburnia uplovljava“ nastavljaju svake srijede do kraja mjeseca.

Program se provodi u partnerstvu s mrežom Clubture uz podršku Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views