RAZVOJ POTENCIJALNE SURADNJE

Veleposlanica Katra u nastupnom posjetu Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut primili su u nastupni posjet veleposlanicu Države Katar Nj.E. Asmu Naji Al-Amri.

U okviru kratkog predstavljanja gradonačelnik Filipović dotaknuo se najznačajnijih gospodarskih grana Rijeke od brodogradnje i farmacije do ulaganja u prometnu i energetsku infrastrukturu kao i ostalih značajnih projekata na kojima Grad Rijeka trenutno intenzivno radi. Gradonačelnik Filipović izrazio je veliko zadovoljstvo odličnom suradnjom i podrškom Katara prilikom izgradnje Islamskog centra u Rijeci.

Zamjenik Braut istaknuo je pak geografske specifičnosti Primorsko-goranske županije te od njenih nadležnosti izdvojio prostorno planiranje, zdravstveni sustav i sustav lučkih uprava.

Veleposlanica Al-Amri zahvalila je na organizaciji zajedničkog primanja te naglasila kako je Rijeka prvi grad koji je, zbog njegove važnosti, odlučila posjetiti izvan Zagreba.

U okviru nastupnog posjeta želja joj je izvidjeti područja za razvoj potencijalne suradnje. U tom kontekstu zahvalila je domaćinima na brojnim sugestijama, posebice mogućnostima suradnje sa Sveučilištem u Rijeci ili pak povezivanju katarskih gradova s Rijekom.

Kao temeljne sličnosti Katara i Dohe s jedne strane te Primorsko-goranske županije i Rijeke s druge, istaknula je postojanje jakih luka i brodogradilišta te sektor turizma koji nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru bilježi snažan rast. Kao veliku stratešku prednost i potencijal istaknula je postojanje LNG terminala na otoku Krku čiji su kapaciteti od interesa i katarskim tvrtkama.

Zaključno veleposlanica Al-Amri obećala je da ovo zasigurno neće biti posljednji posjet Rijeci te da se raduje budućim aktivnostima na unaprjeđenju zajedničke suradnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari