TOČNO TJEDAN DANA DO IZBORA

VELIKA ANKETA RIPORTALA: Tko će u Gradsko vijeće Grada Rijeke?

Za točno tjedan dana Riječanke i Riječane čekaju najneizvjesniji lokalni izbori. Prema posljednjim istraživanjima, u utrci za gradonačelnika izdvojilo se četvero kandidata, Marko Filipović, Davor Štimac, Nikola Ivaniš Josip Ostrogović. Šansu za drugi krug još uvijek ima i Marin Miletić koji je prema istraživanjima jedini izgubio podršku birača u odnosu na prethodne ankete.

Malo u sjeni izborne utrke za gradonačelnika, odvija se jednako uzbudljiva izborna utrka za članove gradskog vijeća. I dok će kandidati za gradonačelnike morati u drugi krug izbora, novi sastav gradskog vijeća znat će se već iduće nedjelje. Za 31 mjesto u gradskom vijeću bori se čak 341 osoba na 11 lista.

Prema posljednjem istraživanju, onom agencije IPSOS koja je istraživanje provela 4. i 5. svibnja, SDP-ova koalicija dobila bi 24,2 posto, Lista Davora Štimca druga je sa 17,5 posto potpore. PGS je skočio na 15 posto, a za HDZ bi glasalo 12,7 posto ispitanika. MOST bi osvojio 7,8 posto.

 

Ispod praga 6 stranaka

Prema navedenom istraživanju, zborni prag ne prelaze stranka MOŽEMO, koja bi osvojila 4,8 posto, Lista za Rijeku koja ima 4,1 posto potpore. Radnička fronta je na 2,9, a Domovinski pokret na 2 posto. Koalicija predvođena Akcijom mladih je na 1,5 i BURA na 0,8 posto. Neodlučnih je 6,9 posto.

Koga želite vidjeti u Gradskom vijeću grada Rijeke?

Vas dragi čitatelji ovaj put pozivamo da sudjelujete u našoj anonimnoj anketi u kojoj vam nudimo jedanaest lista koje se bore za ulazak u gradsko vijeće. Iako ovakve ankete nemaju stručno utemeljenje, ipak mogu pokazati kakvo je raspoloženje Riječanki i Riječana točno tjedan dana prije lokalnih izbora. Anketa je otvorena danas 9. svibnja u vremenu od 7 ujutro do 19 sati.

PS. ISPRIKA gospodinu MORISU HRANJU, tehničkom greškom autora ankete jedno slovo u njegovu prezimenu krivo je otisnuto!

[yop_poll id=”6″]

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari