Crikvenica uvela vinjete za jednodnevne goste: Prijevoznici bez njih će putnike iskrcavati izvan grada

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Grada tvrde da ljeti nije prelijepo. Zna doći i 80 autobusa, a na ovaj bi se način smanjile gužve

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Od 15. lipnja Crikvenica kreće s naplaćivanjem vinjeta autoprijevoznicima za jednodnevne izlete. Cijena sezonske vinjete, koja vrijedi do 15. rujna iznosi 40 tisuća kuna, a autoprijevoznici koji je ne žele kupiti putnike neće moći iskrcati u gradu. Iz Gradske uprave napominju da je cilj smanjenje nesnosnih gužvi na plažama, zbog kojih na kraju nitko ne uživa. U Crikvenicu, poručuju, zna doći i pet tisuća jednodnevnih turista.

Dio građana se slaže, no mnogima se odluka ne sviđa. Ne žele zabrane koje će najviše pogoditi najsiromašnije.

Ako autoprijevoznici ne kupe vinjete izletnike će iskrcavati na ulazu u grad. Ako ih, pak, kupe autobusne karte će pokupjeti i mnogi si ih neće moći priuštiti.

“Gužva smeta i sve, ali svi ljudi trebaju jednako moraju uživat u našim plažama, jer je ovdje jednostavno prelijepo”, smatra Roko iz Crikvenice.

Razgovarali smo sa zamjenicom gradonačelnika Crikvenice Silvom Crnić koja je izrazila žaljenje jer se odluka na neki način pogrešno tumači, jer odluka, keže, zaista nikome ne zabranjuje ulazak. Dodaje kako je odluka namijenjena svim onim prijevoznicima i poslovnim subjektima koji svoje poslovne priče grade na jednodnevnim izletima u Crikvenicu.

Vinjete će prodavati crikveničko komunalno poduzeće, a prijevoznici koji ih neće imati putnike će iskrcavati izvan Crikvenice.

“Dakle, ako netko odluči ostaviti putnike van tog područja to je jednostavno njegova stvar, to nije niti kažnjivo”, rekao nam je pomoćnik direktora za operativne poslove Eko Murvica Mario Jelačić.

Kazne za kršenje pravila bit će do deset tisuća kuna. Odluka je posebno teško pala umirovljenicima. Ili će morati hodati, što im je teško, ili će više platiti.

Vinjete naplaćuju i europski turistički gradovi, ali imaju i bolji standard. Jeftini jednodnevni izleti mnogim domaćim ljudima jedini su način da dođu do mora.

Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari