'VRUĆ' AKTUALNI SAT

Video | Plaće zaposlenih u riječkoj gradskoj upravi i tvrtkama obilježile aktualni sat sjednice Gradskog vijeća

Plaće zaposlenih u riječkoj gradskoj upravi i tvrtkama obilježile aktualni sat sjednice Gradskog vijeća

U dvorani Zamet održana je 7. sjednica riječkog gradskog vijeća s posebno zanimljivim Aktualnim satom gdje su gradski vijećnici ‘rešetali’ gradonačelnika pitanjima o plaćama zaposlenih u gradskoj upravi i tvrtkama

Veliko poskupljenje Autotrolejevih godišnjih pokaznih karata za umirovljenike, plaće zaposlenih u gradskoj upravi te rekonstrukcija Adamićeve ulice teme su koje su obilježile Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MONIKA INJAC
Snimatelj: IGOR PAULIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Poskupljenje pokaznih karata Autotroleja za umirovljenike bila je jedna od tema Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća.

“O čemu ćemo mi penzići ako ne o Autotroleju. Povećanje cijena autobusnih karata u javnom gradskom prijevozu je najveći udar napravljen prema umirovljenicima kojima se povećala cijena karata od 233 do 284 posto.”, istaknula je Ljiljana Cvjetović, gradska vijećnica iz redova HNS-a.

“Ja sam ponovio da je to jedna od najtežih odluka koju je skupština Autotroleja kroz plan poslovanja donijela, no ona je bila nužna. A činjenicu je da ta cijena gotovo 14 godina nije dirana.”, odgovorio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Vijećnik Vedran Vivoda istaknuo je kako se trenutno događa bunt zaposlenika gradske uprave te tvrtki u vlasništvu grada.

“Ono što je još veći problem je da se svi ti radnici međusobno gledaju preko nišana, jer u gradskoj upravi, a i u gradu, nitko ne zna koliku tko dobiva plaću.”, istaknuo je gradski vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda.

“Koeficijente je donijelo Gradsko vijeće i oni su javno dostupni, ne znam zašto bi ja – ali hoću jer ste to pitali – vama to dostavio. Tu nema nikavih tajni niti se išta skriva i u tom kontektu svi imaju pravo znati kako se troši javni novac.”, odgovodio je gradonačelnik Filipović.

Na tom tragu bilo je i iduće vijećničko pitanje. Ivu Rinčić zanimalo je jesu li lani nekim zaposlenicima gradske uprave isplaćeni bonusi.

“Kruži informacija da je riječ o pojedincima kojima su isplaćene 15, pa i 30 tisuća kuna, svakako značajni iznosi.”, upitala je nezavisna gradska vijećnica Iva Rinčić.

“Otkad sam ja gradonačelnik takvih nagrada nije bilo. Mislim da je potpisana samo jedna nagrada u iznosu bruto plaće, za jednog djelatnika u Zavodu za informatičku djelatnost iz razloga što je bio marljiv i angažiran te ostajao prekovremeno, vezano uz uvođenje covid situacija.”, odgovorio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Vijećnica Danijela Bradamante postavila je pitanje o početku radova na rekonstrukciji Adamićeve ulice.

“Nadam se da ako javna nabava prođe bez problema, radovi bi trebali započeti prije ljeta ove godine.”, rekao je gradonačelnik Filipović.

Zahvat će se izvoditi od Indeksa u Krešimirovoj ulici do Mrtvog kanala, a trajanje radova je 8 mjeseci. Za vrijeme izvođenja radova, Adamićeva ulica bit će zatvorena za proemt i promet će se odvijati rivom, zaključio je riječki gradonačelnik, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari