Pogledajte videospot za pjesmu “Moj grad” RI Vala premijerno prikazan večeras na Korzu!

Videospot je večeras premijerno predstavljen na Korzu

Besplatni koncert riječkog superbanda Ri-Val, Leta 3, Turista, Norda i Gerile privukao je na Korzo večeras mnoštvo Riječana koji su sa zanimanje premijerno pogledali i videospot za pjesmu “Rijeka, moj grad” koji potpisuje redatelj Radislav Jovanov Gonzo.

(FOTO, VIDEO) Mnoštvo Riječana večeras na koncertu “Rijeka, moj grad!”, podijeljeno 2.000 zastava Rijeka EPK 2020.!

Možete ga pogledati i vi ovdje:

Na Trgu 128. brigade HV-a održano je glazbeno prosinačko druženje Rijeka, moj grad koje su uoči 2020. godine, važne godine za Rijeku, zajednički organizirali RIJEKA 2020 i Novi list koji slavi 120. godišnjicu postojanja.

Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, a uoči početka 2020. godine ovaj je događaj bio izvanredna prilika da se građani upoznaju s najvažnijim dijelovima programa koji će tijekom iduće godine ponuditi više od 600 različitih događanja.

Uoči ove iznimno važne godine za Rijeku, okupio se još jednom i Ri-Val, riječki superband koji je ispjevao pjesmu Moj grad, jednu od najljepših posveta Rijeci. Ri-Valovci su se po prvi puta okupili prije više od 30 godina i glazbom obilježavali trenutke važne za grad, a projekt Europske prijestolnice kulture prepoznali su jednim od takvih trenutaka, i pjesmom su, kako oni to najbolje i znaju, ispjevali posvetu voljenom gradu.

Foto Tanja Kanazir

Premjerno prikazan spot za pjesmu Moj grad

„Sretan sam što sam dio generacije koja će svjedočiti tom velikom projektu“, kaže autor pjesme Vlado Simcich Vava, koji je i zaslužan za ponovno okupljanje Ri-Valovaca, osvrćući se na činjenicu da je Rijeka 2020. godine grad nositelj titule Europske prijestolnice kulture. 

Koncertno druženje započelo je nastupom benda Turisti, nakon kojeg se na pozornicu popeo Nord. Oni su zagrijali publiku koja je nakon njihovog nastupa pogledala kratku video animaciju u kojoj su najavljeni neki od najznačajnijih programa Europske prijestolnice kulture za 2020, nakon čega je glazbeni program nastavljen uz Gerilu. 

Premijerno je potom prikazan spot za pjesmu Moj grad, koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo, a koji se snimao na brojnim prepoznatljivim riječkim lokacijama. Pravo uzbuđenje uslijedilo je kada je nakon spota pjesmu i uživo izveo Ri-Val, okupiravši pozornicu sa svojih 20 izvođača za 2020. Glazbenu kulminaciju večeri označava Let 3 koji u jednosatnom nastupu izvodi presjek svojih najboljih pjesama.

Foto Tanja Kanazir

Zastave za građane koji pripadaju Rijeci – Luci različitosti

Građanima su na koncertu podijeljene i zastave Europske prijestolnice kulture, simboli kojima će tijekom 2020. godine biti obilježen grad. Zastave su dijelili volonteri projekta Europske prijestolnice kulture kojima su se pridružili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić i predsjednica uprave Novog lista, Ankica Kruljac

Svi prisutni pozvani su da zastave izvjese na svoje prozore, balkone, vidljiva mjesta na kojima žele iskazati svoju pripadnost Rijeci – Luci različitosti koja se tijekom iduće godine Europi predstavlja kao otvoren i moderan grad, koji njeguje vrijednosti prihvaćanja, solidarnosti i slobode. Ili, kako i pjesma Moj grad kaže o Rijeci: „Tu nema zidova prema drugima i otvoreno srce s ulice se uvijek čuje“.

Osim zastava, građanima su podijeljene i informativne brošure o EPK projektu s najvažnijim dijelovima programa za 2020., a Novi list je povodom slavlja svog velikog 120. rođendana prisutnima podijelio nekoliko stotina primjeraka reizdanja prvog broja Novog lista, koji je na četiri stranice objavljen 2. siječnja 1900. godine.

Svi pozvani na otvorenje Europske prijestolnice kulture 1. veljače 2020.

Kao što je već poznato, godina nošenja titule Europske prijestolnice kulture u Rijeci započinje 1. veljače 2020. i to svečanim otvorenjem u riječkoj luci na koje su večeras s koncertne pozornice pozvani svi posjetitelji. Nakon otvorenja na samom početku veljače, a tijekom čitave 2020. Rijeku i riječku okolicu očekuje šarolik i dinamičan kulturno umjetnički program u kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe. 

Upućene zahvale i dodatni pozivi volonterima

Također, na večerašnjem je koncertu istaknuta uloga i važnost volontera u projektu Europske prijestolnice kulture kojima je upućena glasna zahvala, ali i poziv svima onima koji žele volontirati da se u projekt uključe prijavom putem web stranice Rijeke 2020.

Svi koji su večeras uživali u riječkom rock zvuku, ali i svi stanovnici Rijeke i njene okolice koji su do sad uključeni u projekt Europske prijestolnice kulture, dokazuju da smjerno gledaju u budućnost ne zaboravljajući ni sve one vrijednosti koje ih čine različitima i koje ih u različitostima – čvrsto povezuju.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari