'MLADIMA OSIGURAN POSAO'

Video | Pomorska škola Bakar otvara smjer lučki operater; Mladi će lako naći posao u riječkoj luci i osigurati si egzistenciju!

Foto: Pixsell - Screenshot Kanal Ri

Završetkom Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala kroz riječku luku će prolaziti roba vrijedna nekoliko desetaka milijardi eura no pitanje je hoće li biti dovoljno lučkih radnika za takve poslove. Odgovor stiže već sljedeće školske godine i to iz- Bakra.

Od sljedeće školske godine Pomorska škola Bakar kreće s programom za buduće lučke operatere uz mogućnost prekvalifikacije. Priprema je to radne snage za rastuće tržište lučkih djelatnosti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: LARRY AMBROZICH
Snimatelji: IVAN BANOVIĆ, DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

“Na taj način ćemo dati mogućnost, svi zajedno, tim mladim građanima da nađu svoj interes u zapošljavanju – radna mjesta koja su jako dobro plaćena. Tako ostaju u svojem gradu, ne moraju se brinuti za svoju egzistenciju.”, kaže Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka za Kanal Ri.

Koncesionar Zagreb Deep Sea terminala, APM terminals, kontinuirano zapošljava – sve kako bi formirao timove za buduće poslove.

Ugovori su odavno potpisani, radovi se obavljaju sa svih strana, aplicirani su projekti prema europskim fondovima za Prašku obalu, produbljenje Brajdice, produljenje Zagrebačke obale. U sljedećih godinu dana ide definitivno i izmicanje automobila s Rive.

“Rijeka postaje potpuno novi grad, vraća se tamo gdje joj je mjesto, postaje grad snažan u gospodarstvu.. Vizura – u sredini marina, a s lijeve i desne strane dva kontejnerska terminala”, zadovoljan je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Završetkom svih radova i infrastrukturnih objekata, Rijeka će postati prometno najbolje povezani grad sjevernog Mediterana, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari