NEKOLIKO HUMANITARNIH AKCIJA

Video | Riječani prikupljaju pomoć za Ukrajinu: Najtraženiji su medicinski materijal i lijekovi

U pružanje humanitarne pomoći svojim sunarodnjacima priključio se i Oleksandr Tiškivski, Ukrajinac ali i Riječanin, već punih 25 godina i profesor u sušačkoj gimnaziji

“Ja i moja škola 1. sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci pokrećemo humanitarnu akciju Rijeka- Ukrajini”, kaže Oleksandr Tiškivski.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ

Pomoć se počinje prikupljati u ponedjeljak 7. ožujka od 8 sati u prostoru Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, a u akciju su se aktivno uključili učenici, profesori i ravnateljica škole.

Prvo i najvažnije što se našlo na popisu jesu lijekovi i medicinska oprema.

“Antibiotici, tablete medicinska oprema koja je sad trenutno najpotrebnija borcima i ljudima koji stradaju i koji su ozlijeđeni, civili i djeca, to je goruće”, kaže Oleksandr Tiškivski.

Osim lijekova traže se i volonteri ali i prostor za skladištenje prikupljene pomoći. Svi se mogu javiti direktno Oleksandru Tiškivskom.

“Na broj 091 257 2573 direktno, ali otvararam i facebook stranicu zbog toga”, dodaje Tiškivski.

“Ja znam da je ljudima teško doći do Sušaka ili do grada, ali ja evo osobno dolazim, ja ću doći osobno kod svakoga i pokupiti te lijekove, tko ne može doći do Rijeke”, nudi Tiškivski.

I Klub mladih ovog vikenda u svojim prostorijama prikuplja pomoć za žrtve rata. Hitno je potreban medicinski materijal, od flastera i zavoja do obloga za rane i setova za infuziju. Svoj je doprinos akciji dala i Klara.

“21. je stoljeće pa mislim da je nekako ljudski pomoći, što više možemo dati sve od sebe. Ipak su to ljudi sve, nisu oni to htjeli, nisu oni krivi za to.”, kaže Klara Paškvan.

Svoje donacije možete odnijeti u Sušačku gimnaziju svaki dan od 8 do 10 sati ili po dogovoru, a u Klub mladih danas do 24 sata i još sutra od 7 do 13 sati, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari