U Rijeci će se održati Međunarodni tečaj tradicionalne kineske medicine

Tečaj se održava u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Thallassotherapije u Opatiji u provest će ga isktanuti stručnjaci te podučiti polaznike kako u liječenju primjenjivati ovu drevnu, učinkovitu i korisnu granu medicine

„Temeljni principi liječenja kronične boli, perifernih vaskularnih bolesti i alergija“ naziv je 1. Stupnja Međunarodnog tečaja tradicionalne kineske medicine koji će se u dva navrata tijekom vikenda, i to 24. i 25. studenog te 1. i 2. prosinca, održati na Medicinskom fakultetu Rijeka, Braće Branchetta 20/1 i Thalassotherapiji Opatija, Maršala Tita 188/1.

Dijagnoza u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) temelji se na dijagnostici bolesti i otkrivanju odvojenih sindroma kroz ispitivanje teorije i metodologije TCM-a.

Ona je most za povezivanje osnovne teorije TCM-a s kliničkim posebnostima. Tečaj će se fokusirati na edukaciju o teoriji i metodama TCM-a u ispitivanju patoloških stanja dominantno vezanih uz kroničnu bol, periferne vaskularne bolesti i alergije kao i analizu različitih sindroma i dijagnostičkih metoda.

Predavači su istaknuti stručnjaci Izv.prof. Yu Xueqin, mag. TCM, prof.dr. Hou Liping, dr.med., dr.TCM prof.dr.sc.Li Xia, dr.med., dr.TCM dr. Rade Štampalija, spec. anesteziolog prof.dr.sc. Ante Simonić,dr.sc. Rita Zhao Simonić

1.Stupanj Međunarodnog tečaja tradicionalne kineske medicine organiziraju Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, THALASSOTHERAPIA OPATIJA, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca i SILK ROAD CENTAR d.o.o. iz Zagreba.

„Temeljni principi liječenja kronične boli, perifernih vaskularnih bolesti i alergija“ tijekom 24. i 25. studenog te 1. i 2. prosinca obuhvaćaju slijedeće teme: „Tradicionalna kineska medicina i integrativna medicina“, „Kineska filozofija u održavanju zdravlja“, „Kompatibilnost / sličnost između TCM i zapadne / standardne medicine“, „Akupunktura u liječenju kronične boli“, „Teorijska osnova TCM-a“, „Dijagnostičke metode: pregled, slušanje, olfaction“, „Opći uvod i rasprava o akupunkturi i acomoxu“, „Opći uvod: obrazovanje načela akupunkture i acomoxa“, „Propisi i metode akupunkture kompatibilnosti“, „Opći uvod o tuina masažu, opća načela“, „Opći uvod (svojstva i djelovanja kineskog ljekovitog bilja (CMH), obrada CMH, kompatibilnost CMH, kontraindikacije CMH, doziranje i administracija, specifičnosti“.

Tečaj tradicionalne kineske medicine namijenjen je liječnicima i ostalim djelatnicima medicinske struke zainteresiranim za to područje, npr. fizioterapeutima.

Upisi su u tijeku, a prijavnica i sve dodatne informacije nalaze se na mrežnim stranicama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Thalassotherapia Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari