„Vjerujete li VI u našu budućnost?“: U Rijeci konferencija „Budućnost i perspektiva“

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci (USBRi) 6. godinu za redom organizira Konferenciju „Budućnost i perspektiva“ s ciljem informiranja studenata i davanjem smjernica za daljnju edukaciju i zaposlenje

Na konferenciju su pozvani predstavnici znanosti i potencijalni poslodavci kako bi odgovorili na pitanja poput: „ Zašto da ostanem u Hrvatskoj?“, „Što očekujete od mene kao zaposlenika?“ te mnoga druga pitanja na koja mnogi studenti trenutno nemaju odgovore.

Ove godine Udruga je odlučila promijeniti koncept same Konferencije te zamijeniti tipična „ex cathedra“ predavanja stvarnim razgovorom i time potaknuti studente na razmišljanje o mogućnostima, uvjetima i načinima zaposlenja u industrijskom i akademskom sektoru nakon stečene diplome. Time dolazimo do same teme Konferencije „ Je li diploma samo za policu unutar doma?“ čiji naslov ukazuje na stav današnjih studenata prema vlastitoj budućnosti.

Kako bi im pomogli odlučili smo organizirati tri panel-rasprave u kojima će sudjelovati predstavnici industrije, znanosti i visokog obrazovanja te Alumni Odjela za biotehnologiju. Ovakvim pristupom želimo sudionike osvijestiti o mogućnostima u Hrvatskoj nakon završenog studija, ali isto tako i buduće poslodavce uputiti u našu plasiranost na tržištu rada, konkurentnost te specifičnost znanja i vještina koje posjedujemo. Također za sudionike će biti organizirane edukativne radionice „Life-hacks za burzu“, „Tips&tricks za brucoše“ i „Od profila na LinkedIn-u do posla u 5 koraka“. 

Konferencija „Budućnost i perspektiva“ održat će se u Rijeci, 5. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati u kongresnom centru Akvarij. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari