ZA NJIH MIRNO LJETO! S uspjehom provedena akcija razmjene udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola

Roditelji su istaknuli kako im nabava udžbenika stvara veliki stres i financijsko opterećenje, posebice kod onih roditelja koji imaju veći broj djece

U prostorijama informativno-edukativnog punkta Ureda za mlade PGŽ u Rijeci, Savjet mladih Primorsko-goranske županije organizirao je razmjenu udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola za iduću 2016./2017. akademsku godinu.

Tijekom dva dana akcije prostorije Ureda za mlade PGŽ posjetio je veliki broj učenika i roditelja koji su pokazali zainteresiranost za sudjelovanje te su izrazili zadovoljstvo što se ovakva aktivnost uopće provodi.

Roditelji su istaknuli kako im nabava udžbenika stvara veliki stres i financijsko opterećenje, posebice kod onih roditelja koji imaju veći broj djece.

Nestašica udžbenika u antikvarijatima, pogotovo onih za niže razrede osnovne škole, učestalo izdavanje novih udžbenika koji se bitnom ne razliku od prethodnih izdanja te činjenica da razredna odjeljenja iste škole koriste udžbenike različitih autora, problemi su s kojima se susreću roditelji učenika.

S obzirom na uočene probleme, a kako bi se razmjena, doniranje, kupovina i prodaja udžbenika mogla nesmetano nastaviti, Savjet mladih PGŽ na Facebooku je napravio grupu “Razmjena udžbenika PGŽ” kojoj mogu pristupiti svi učenici i roditelji te međusobno kontaktirati i objavljivati svoje oglase.

razmjena udžbenika

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari