Zamjenik župana Mamula se ispričao: “Ubuduće ću se potruditi da zarez stavim na pravo mjesto”

Foto: Ilustracija (PGŽ)

Dodao je “kako bi želio staviti zarez, nego točku na tu temu”

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije u Primorsko-goranskoj županiji pored župana Zlatka Komadine sudjelovao je i zamjenik župana Petar Mamula, koji je na pitanje hoće li se ispričati zbog izjave koju mu je spočitavao dio oporbe odgovorio da će to javno učiniti.

Sporna izjava

Mamula je spornu izjavu o Gomirju dao nakon službenog posjeta Čačku, gdje su bili na Festivalu trube u Guči uz udrugu čiji su članovi od županije dobili novac za odlazak na taj festival.

Podsjetimo, županijski vijećnik HDZ-a Lovorko Gržac rekao je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine da je dožupan Mamula tada izjavio da je Gomirje “najzapadnije mjesto srpsko u ‘ajmo reći Republici Hrvatskoj”, o čemu postoji videosnimka. “Republika Hrvatska je država, kome se to sviđalo ili ne, priznata i samostalna i nije ‘ajmo reći u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Gržac a prenijela Hina.

Mamula je pak na posljednjoj sjednici Županijske skupštine među ostalim rekao kako nikad nije spomenuo “takozvanu Republiku Hrvatsku, odnosno ‘ajmo reći Republiku Hrvatsku” te da uvijek jasno i glasno kaže od kuda dolazi i čiji je državljanin.

Gržac je pak na konferenciji za novinstvo pustio videosnimku Mamuline izjave, u kojoj se čuje da Mamula govori onako kako je Gržac prenio na Županijskoj skupštini, te je od njega zatražio da obrazloži svoju izjavu i odgovori na pitanja “je li Gomirje srpsko ili hrvatsko selo i zbog čega upotrebljava sintagmu ‘ajmo reći prije naziva Republike Hrvatske” Tražio je i da se ispriča ako utvrdi da je izjava bila nespretno sročena.

Mamula: “Želio bih staviti točku na tu temu”

“Već neko vrijeme razmišljam o tome koliko može jedna izjava, koja je, dozvoljavam, možda izrečena da se može interpretirati na ovaj ili onaj način, proizvesti medijske buke, pa i hajke i jednom dijelu”, rekao je zamjenik župana Petar Mamula dodajući kako je smatrao da je svojim istupom na Županijskoj skupštini dovoljno rekao o toj temi, ali to očito nije bilo dovoljno.

“Upravo zbog činjenice da je ta izjava izazvala, onako kako je zlonamjerno interpretirana od kolega iz HDZ-a, veliku buru u javnosti, iskoristit ću ovu priliku da se javno ispričam svim građanima kojima je ona možda izazvala negativne emocije, ponavljam, isključivo iz razloga što je bila prenesena na način kako je bila prenesena”, istaknuo je.

Dodao je da će se “ubuduće potruditi da zarez stavlja na pravo mjesto” te da “time ne bi želio staviti zarez, nego točku na tu temu”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari