“ZIMA BEZ ZIME”: Gotova skijaška sezona, zatvoreno skijalište na Platku

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Do jučer je bila otvorena pokretna traka Radeševo i na dnu Radeševa se moglo skijati. Od danas je skijalište zatvoreno

U sustav zasnježenja na Platku uloženo je 24 milijuna kuna. Projekt uređenja šetnice oko akumulacijskog jezera još je u izradi, ali planira se da će u uređenje biti utrošeno oko 400 tisuća kuna.

“Prošle godine Platak je bio jedno veliko gradilište. To je najveći projekt Primorsko-goranske županije. Te sam izuzetno ponosan što sam imao priliku voditi jedan takav projekt i to uspješno. Krajem prošle godine prvu fazu smo priveli kraju. Sredinom prosinca prošle godine dovršeni su radovi na izgradnji akumulacijskog jezera, pumpaone i postavljanja sustava zasnježenja. Oko 20. prosinca krenulo se s testiranjem cijelog sustava”, podjestio je Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra.

“Testiranje još uvijek traje, a rezultati koje smo dobili su izuzetno pozitivni. Na Platku se ove godine po prvi puta u povijesti skijalo na proizvedenom snijegu na cijeloj dužini staze Radeševo 1. Sustavom smo uspjeli u nekoliko dana zasniježiti cijelo područje. Uvjeti u kojima smo radili su bili na granici mogućnosti našega sustava i opreme koju imamo, ali bez obzira na to uspješno smo dovršili započeto”, dodao je Udovič na konferenciji za novinare Primorsko-goranske županije.

Istaknuo je kako su vremenske prilike u dobrom dijelu Europe pa tako i ovdje kod nas bile nepovoljne te se na Radeševu skijalo tri dana, a do jučer je bila otvorena pokretna traka Radeševo i na dnu Radeševa se moglo skijati. Od danas je skijalište zatvoreno.

“Vidjet ćemo kakve ćemo imati vremenske uvjete i što i kako ćemo moći dalje”, zaključio je Udovič.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari