ZAHVALA DJELATNICIMA

Župan Komadina najavio ugradnju liftova u Dom zdravlja u Krku, 200.000 kuna donirali Grad Krk i GP Krk

Župan Komadina rekao je da županijska ustanova Dom zdravlja brine o ukupno 70 zgrada gdje se godinama sustavno ulaže

Župan Zlatko Komadina posjetio je ispostavu Doma zdravlja PGŽ u Krku te najavio da će tijekom ove godine u objektu, koji je ujedno i najveća zdravstvena ustanova na otoku Krku, biti ugrađeni liftovi za lakšu dostupnost invalidima i osobama teže pokretljivosti.

Inicijalna sredstva za ovu 1,2 milijuna kuna vrijednu investiciju osigurali su Grad Krk i GP Krk.

Gradonačelnik Darijo Vasilić i predsjednik uprave GP Krk-a Josip Purić potvrdili su to uručivanjem čekova u visini od 100.000 kuna svaki, ravnatelju Doma zdravlja PGŽ Vladimiru Mozetiču i koordinatorici Ispostave Krk Alemki Žic.

Zahvaljujući na donaciji župan Komadina rekao je da županijska ustanova Dom zdravlja brine o ukupno 70 zgrada gdje se godinama sustavno ulaže.

„Samo u ovaj objekt kroz zadnje četiri godine uloženo je preko 4 milijuna kuna, najvećim dijelom u opremu ordinacija, a još 2019. imali smo gotov projekt i planirali ugradnju dizala. Onda nam se dogodio COVID, gdje smo kao Županija značajna sredstva morali usmjeriti u redovno poslovanje ne samo Doma zdravlja, već i drugih županijskih zdravstvenih ustanova. Zahvaljujući Gradu Krku, GP Krku, a vjerujem da će se uključiti i ostale jedinice lokalne samouprave otoka Krka, kao i drugi otočni gospodarstvenici možemo krenuti u ovu značajnu investiciju. Ja sam ovdje došao kao jamac da će liftovi tijekom ove godine biti ugrađeni. Sve što smo obećali uvijek smo i ispunili pa će tako biti i s ovim projektom“, rekao je župan te naglasio da je PGŽ uvijek bila senzibilizirana za probleme invalida, a tako će biti i ubuduće.

Gradonačelnik Vasilić rekao je da Grad Krk kojem je ovo i centralni objekt zdravstvene skrbi participira u kapitalnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu.

„Pristupačnost ove ustanove osobama s invaliditetom jedan je od najvećih prioriteta stoga smo zajedno s GP Krkom odlučili dati financijski impuls da ova investicija čim prije krene. Županija i Dom zdravlja uložili su značajna sredstva u uređenje i opremu ordinacija te širenje opsega specijalističkih zdravstvenih usluga, kojih je danas značajno više nego prije nekoliko godina“, rekao je Vasilić.

Ravnatelj Doma zdravlja Mozetič osim ugradnje dva lifta i podizne rampe koji će omogućiti dostupnost svih ordinacija u objektu Ispostave u Krku, izgrađenom još 1981.godine, najavio je i energetsku obnovu zgrade, za što je uz pomoć REA Kvarner već izrađena i prijavljena projektna dokumentacija. Predsjednik uprave GP-a KRKA Josip Purić istaknuo je kako su sa zadovoljstvom prihvatili ovu inicijativu, a ispred Udruge osoba s invaliditetom kvarnerskih otoka na investiciji se zahvalila gospođa Ana Čačić.

Za vrijeme boravka na Krku, župan Zlatko Komadina u pratnji gradonačelnika Vasilića i resorne pročelnice Dragice Marač susreo se i s ravnateljicom Doma za starije osobe „Mali Kartec“ Gordanom Stolfom.

U okviru ovog Doma tijekom siječnja bit će otvoren i objekt na otoku Rabu. Naime, kako je rekla pročelnica Marač, nakon nekoliko pomicanja rokova radi korone i sigurnosti, u siječnju kreće u rad i Dom u Rabu.

„ Primorsko-goranska županija brine o svojim najmlađima kroz sustav obrazovanja, kroz zdravstvene ustanove o kompletnom zdravlju svog stanovništva, a kroz domove za starije o našim najstarijim stanovnicima. Imamo četiri županijska doma za starije na 6 lokaliteta, na svakom otoku gdje je smješteno oko 500 korisnika sa par stotina zaposlenih. Sada ćemo s objektom na Rabu pokriti adekvatnim smještajem i potrebe najstarijih stanovnika i tog otoka. Radi se o dobrom sustavu koji je dobro očuvan, dobro upravljan i imamo malo zaraženih u svim domovima, što je jako dobro s obzirom na epidemiju s kojom živom već 10 mjeseci“, rekao je župan zahvalivši se svim djelatnicima koji brinu o našim najstarijim sugrađanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari