2. HNL: Nogometaši Orijenta 1919 se ispromašivali pa teško poraženi od BSK-a

Idi na originalni članak
Orijent 1919

U trećem kolu Druge HNL Orijent 1919 doživio prvi poraz – BSK slavio s 3:0

Oglas

BSK – ORIJENT 1919 3:0

BIJELO BRDO – Igralište Bijelo Brdo. Druga HNL – 3. kolo. Gledatelja 200. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)

Strijelci: 1:0 Žuljević (37), 2:0 Dabro (59), 3:0 Čorić (78)

Žuti kartoni: Čorić, Gvozdanović (BSK), Iličić (Orijent 1919)

BSK: Ilinčić, Gvozdenović, Mitrović, Košanin, Mihaljević, Kovačić, Žuljević (62 Čorić), Muženjak (80 Mihaljević), Blatančić (76 Popović), Dabro, Kloniunas

ORIJENT 1919: Berković, Smolčić (63 Fumić), Mulac, Tadejević, Vidas, Mohorovičić, Fatić (63 Črnko), Liber (77 Flego), Monjac, Travaglia, Iličić

U utakmici s dva potpuno različita poluvremena igrači Orijenta 1919 olako su prokockali svoje lijepe prilike za gol i za to su teško kažnjeni – s tri lopte u vlastitoj mreži!

Nogomet je ponovno pokazao svoje okrutno lice a istinitom se još jednom pokazala tvrdnja da “kada ne zabiješ svoje prilike, to učini protivnik”.

Prilike za Orijent 1919 u prvom poluvremenu došle su ponajviše zbog dobre igre krilnih napadača Monjca i Travaglije no nedostajalo je smirenosti u finišu akcija, kada je trebalo samo poentirati. Daput je prilike imao Travaglia , jednom je Monjac proigrao Iličića u otvorenoj poziciji za udarac s 10 metara.

Obje su momčadi uglavnom preskakale igru, nije tu bilo nekakve lepršave kombinatorike no Orijent 1919 se mirno branio i pritom djelovao opasnije u dubinskim proigravanjima i utrčavanjima po bokovima.

U 37. minuti Iličić i Monjac izbacili su jednom izmjenom lopte cijelu zadnju liniju domaće obrane, Monjac je ušao u kazneni prostor ali vratar Iliničić uspio obraniti loptu po njegovu udarcu.

I stigla je kazna. U 43. minuti Mihaljević je zdesna ubacio a na “drugu stativu” utrčao Žuljević i iz voleja “zakucao” loptu gotovo u “malu mrežicu” za 1:0 vodstvo domaćih.

U drugom polivremenu domaći su preuzeli taktiku gostiju i zaigrali na kontre što im se itekako isplatilo. U 59. minuti Mihaljević je proigrao Dabru koji je mirno s 12 metara plasirao loptu u mrežu pokraj Berkovića – 2:0. Poraz Orijenta zapečatio je u 78. minuti Ćorić koji se praktički ušetao u mrežu gostiju u situaciji “2 na 4”, što dovoljno govori o koncentraciji gostujuće obrane.

Bio je to težak vikend za Orijentaše, no morao je doći i poraz u novom natjecanju za dečke s Krimeje.

Za dva tjedna počinje nova bitka za drugoligaške bodove kada na Krimeju stiže HNK Šibenik!

Exit mobile version