SNAGA KLUBA, SRCE GRADA

Armada, sretan ti 37. rođendan!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Snaga kluba, srce grada. Navijači, Armada! I tako već punih 37 godina traje priča koja svakom novom godinom ispisuje još ljepše stranice.

Nešto što je dugo tinjalo, što se sporadično događalo još tamo od 1950. godine, kada su navijači Rijeke (tada Kvarnera) prvi puta organizirano otišli na gostovanje u Ljubljanu, dobilo je formalnu notu na polufinalu Kupa 1987. godine.

Priča o navijačkoj skupini nazvanoj po slavnoj španjolskoj floti Armadi krenula je prije 37 godina s terase robne kuće RI gdje su 32 mladića, navijača Rijeke, isplanirala odlazak na utakmicu u Podgoricu gdje su prvi puta istaknuli ime Armada. Nisu ostali na toj Podgorici, do danas su prateći Rijeku prošli Europu od Harkiva na istoku, do Torshavna na sjeveru, Nikozije na jugu i Viga na zapadu.

Iako vjerojatno tada nisu ni slutili koliko je to bio značajan korak za početak navijačkog pokreta u Rijeci, Armada je izrasla u brend koji je prepoznat i van granica Hrvatske. Prebrodili su teška ratna vremena, tuge i razočaranja, izdržali mnoge nevere…

I svih tih godina jačali snagu identiteta kojeg nose u sebi. Dočekali su borbu za trofeje, europske utakmice, velike suparnike, pune stadione… Uz brojne članove, gostovanja na kojima bezuvjetno prate najdraži klub, Armada svojim koreografijama predstavlja avangardu na navijačkoj sceni ovoga područja.

I uspješno plovi kroz sve bonace i nevere. Snaga kluba, srce grada. (hnk rijeka)

Sretan rođendan Armada!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari