DANAS OSIJEK-RIJEKA (19): Eventualna pobjeda znači i prednost ispred Dinama već na startu prvenstva

Rijeka protiv Osijeka već osam utakmica ne zna za poraz. Sjenu na atmosferu bacaju tek vijesti o odlasku Marina Tomasova krajem idućeg tjedna

Nogometaši Rijeke u nedjelju (Gradski vrt, 19 sati) gostuju kod Osijeka u utakmici 3. kola MAXtv Prve lige. Rijeka protiv Osijeka već osam utakmica ne zna za poraz, a taj niz traje od 19. travnja 2014. godine.

Treba naglasiti da je gostovanje u Gradskom vrtu uvijek težak zadatak, Rijeka u posljednja tri navrata nije uspjela pobijediti, a u posljednja dva ogleda Osijek je do boda stigao pogocima u posljednjim trenucima utakmice.

Rijeka je u posljednjih 10 gostovanja u Gradskom vrtu upisala dvije pobjede.

Važno je naglasiti da je Rijeka u 18 posljednjih utakmica izgubila samo jednom. U ukupnom zbroju u Prvoj HNL u 69 utakmica Rijeka je upisala 26 pobjede, 19 remija i 24 poraza.

Vodeći strijelac u međusobnim ogledima je Ahmad Sharbini (9 golova), dok je najviše nastupa skupio Damir Vuica (24).

Matjaž Kek je trenutno vodeći na listi po broju utakmica, ovo će mu biti 14. na klupi protiv Osijeka, a dosad je upisao devet pobjeda, tri remija i jedan poraz.

Tomasov odlazi?

Prema pisanju portala Index.hr, zgotovljen je posao oko prelaska Rijekina ponajboljeg igrača . i jednog od najboljih igrača MaxTV Prve lige – Marina Tomasova u Sudijsku Arabiju, točnije klub Al Nassr kojeg trenira Zoran Mamić. 28-godišnji Zadranin prema tim navodima rebao bi posljednju utakmicu za Rijeku odigrati u četvrtak pred svojim navijačima protiv turskog Bašakšehira u uzvratu 3. pretkola kvalifikacija za Europa ligu.

https://www.youtube.com/watch?v=R7dRziG3Prg

Nakon toga bi već u petak trebao poletjeti za Saudijsku Arabiju. Odlaskom Tomasova ovoljetna lista odlazaka s Rujevice je (nadamo se) zaključena, a djeljuje zapravo zastrašujuće – podjetimo, proteklih tjedana otišli su već Ivan Vargić u Lazio, Miral Samardžić u kineski Henan Jianye, Marko Lešković u Dinamo, Josip Brezovec i Zoran Kvržić u Sheriff, Ivan Močinić u bečki Rapid, Asmir Kajević u Čukarički, Odise Roshi i Bekim Balaj u Terek Grozny.

Marin Tomasov stigao je u Rijeku 10. siječnja 2015. iz njemačkog drugoligaša Munchen 1860., a do sada je za Rijeku odigrao 64 utakmice uz 23 gola i 16 asistencija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari