EUROBASKET Hrvatska – Gruzija 58-71: Poraz koji bodovno ne znači ništa, ali boli…

Zagreb, 06.09.2015 - Utakmica 2. kola skupine C na EuroBasketu košarkaša u Zagrebu između Hrvatske i Grčke. Na slici hrvatski navijači. foto HINA/ POOL/Denis CERIĆ /dc

Hrvatski košarkaši zaključili su prvi krug Eurobasketa u zagrebačkoj Areni porazom od Gruzije s 58-71 (13-14, 15-11, 16-22, 14-24), pa su hrvatski dio prvenstva naši košarkaši okončali pobjedama protiv Slovenije, Makedonije i Nizozemske, te porazima protiv Grčke i Slovenije.

Utakmica protiv Gruzije je za Hrvatsku bila lišena rezultatske vrijednosti, budući da su naši košarkaši već u četvrtak znali da idu u završnicu u Francusku kao drugoplasirana momčad skupine C. Gruzijcima je, naprotiv, pobjeda bila potrebna za plasman, a protiv večeras napadački slabe i nemotivirane Hrvatske, uspjeli su u svom naumu, te su Hrvatskoj nanijeli teški poraz. Oko šest tisuća gledatelja zvižducima je ispratila hrvatske košarkaše nakon vrlo slabe igre.

Hrvatska se, kao i u prijašnjim utakmicama kada je bila favorit protiv Makedonije i Nizozemske, opet imala uspavan i grčevit početak, a Gruzijci su pružili odličnu igru u prvom poluvremenu.

Bila je to utakmica s najmanjim brojem poena u prvom poluvremenu u Areni. Gruzijci su dobili prvu četvrtinu s 14-13, no Hrvatska ipak nakon prvih 20 minuta ima vodstvo od 28-25. U trećoj četvrtini Gruzijci su opet bili bolji, dobili su taj period s 22-16 i u zadnji dio utakmice ušli s vodstvom 47-44. To vodstvo su ne samo sačuvali, već i značajno povećali odličnom obranom, dok Hrvatska nikako nije nalazila igru u napadu. Dvije i pol minute prije kraja Gruzijci su stigli do čak 16 poena prednosti (67-51) i izabranici Velimira Perasovića više nisu mogli stići.

Kod Hrvatske su najefikasniji bio Luka Žorić (16) i Ante Tomić (10), dok su Gruzijce predvodili Sanadze (12), Pačulija (12) i Šengelija (11). Hrvatska će u Lilleu u osmini finala igrati protiv Češke ili Latvije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari